Haber: Buğrahan Doğangil

Zafer Partisi Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Oğuz Beki, Eskişehir Haber26 Genel Yayın Yönetmeni Buğrahan Doğangil ile yaptığı söyleşide Eskişehir ile ilgili önemli konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Oğuz Beki; "Eskişehir'in temel sorunları diyince akla ne geliyor?"

Zafer Partisi Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Oğuz Beki;

"Eskişehir'in temel sorunları diye bugün Google'da aratın ya da vatandaşlara sorun ilk etapta, popüler cevaplar olarak altyapı sorunu, öğrencilerin barınma sorunu, trafik sorunu geliyor. Bu sorunlar arasında öğrenciler konusuna eğilirsek, bugün tüm belediye başkan adayları ya da siyasiler öğrenciler ile ilgili aynı şeyleri söylüyor. Diyorlar ki uygun fiyatlı yemek ve barınma imkanı sunacağız. Ancak özür dileyerek söylüyorum ki hiçbir şey üretmeden sizlere uygun fiyatlı bir şey sunacağım  diyen herkes yalan söylüyordur. Türkiye'de minimum 5 yıl maksimum 10 yıl bir üretim olmadan uygun fiyatlara bir hizmet veya ürün almak mümkün olmayacak. Bu durum elbette Eskişehir'i de öğrencileri de derinden etkileyecek. Türkiye en az 5 yıl içinde bulunduğu durumun acılarını çekecek."

Başkan Adayı Beki; "Zafer Partisi olarak kırsal kalkınmaya önem vereceğiz."

Oğuz Beki;

"Biz Zafer Partisi olarak, kentteki yoğunluğu azaltmak, insanları üretime yönlendirmek, ekonomiyi ayağa kaldırmak ve üretim temelli ekonomi modeline adım atmak için, şayet seçilirsek kırsal kalkınma politikalarımız ile insanları kırsala yönelteceğiz. Buraları daha cazip hale getirmeye çalışacağız. Tıpkı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyetimizin ilk yıllarında ortaya koyduğu kırsal kalkınma planlarından ilham alarak bunları yapmak istiyoruz.

Çiftçilik ve hayvancılığa önem vereceğiz. Bugün şehrimizde boş duran binlerce hektar tarım arazisi var ve bu araziler değerlendirilmiyor şu anda. Ayrıca bir şey söyleyeyim Eskişehir'de 1,1 milyon civarında küçükbaş hayvan var. Bu hayvanlardan doğum yapanlar oluyor. Doğum sonrasında büyüyen kuzular Eskişehir'den çoğunlukla Balıkesir'e gidiyor. Sonra da 'Balıkesir kuzusu' adıyla coğrafi işaret alıyor. Ve o bölgenin hayvanı gibi dört bir yana pazarlanıyor. Üstüne üstlük biz de o hayvanları Eskişehir'e Balıkesir kuzusu olarak geri alıyoruz. Yani, kendi hayvanımızı bize geri satıyorlar ve biz bundan şehir olarak zarar ediyoruz. Bunun da önüne geçmek istiyoruz.

Oğuz Beki; "Halka sadece ucuz ekmek vermekle olmaz!"

Beki;

"Şimdi siz belediye olarak sadece Halk Ekmek fabrikasını güçlendirip, geliştirerek vatandaşa yalnızca ucuz ekmek vermeyi taahhüt ederseniz bu iş olmaz. Vatandaşa bunun yanında ucuz kırmızı et ve ucuz balık da vermek zorundasınız. Türkiye'nin durumu maalesef ortada. Bu ortamda vatandaş ucuz ete ve balığa ulaşamıyor. Belediye doğru hayvancılık politikaları ile halka ucuz et ve balık sağlayabilir. Biz hem kırmızı ete ulaşma konusunda hem de balığa ulaşma konusunda Eskişehir halkına büyük imkanlar sağlamak istiyoruz. Bu toplumsal kalkınmanın en önemli noktalarından biri.

Biz Eskişehir'i alabalık çiftlikleri açısından zengin bir bölge yaparak, bu balık çiftliklerinde yetişen balıkları Halk Balık olarak vatandaşlarımıza sunma arzusundayız. Halkımızın yeterli protein alması, beslenmesi için elimizden geleni yapacağız."

Oğuz Beki; "Öğrenci kenti yakıştırması çok vasıfsız!"

Zafer Partili Oğuz Beki;

Eskişehir'e 'Öğrenci Kenti' yakıştırması yapılıyor. Bu çok vasıfsız bir ifade. Al başka bir kente koy 100 bin öğrenci, yap bir ünivesite ve okul orası da öğrenci kenti olur. Peki, bir şehri sanayi kenti yapmanız kaç yılınızı alır? Elbette uzun yıllar alır. Eskişehir sanayi şehri olabilir mi? Olabilir ancak çok zor. Burası Bursa gibi İzmit gibi bir sanayi şehri değil.

Biz Eskişehir'i öğrenci kenti yaftasından kurtarıp teknoloji kenti yapacağız. Bu şehirde yazılım şirketleri olacak. Uzaktan çalışan teknoloji çalışanları Eskişehir'de yaşamak isteyecek. Sanayi devrimini bu ülke kaçırdı. Eskişehir'de ciddi bir sanayi olsa da burası bir sanayi kenti değil. Zafer Partisi belediyeciliğinde biz Eskişehir'i Teknokent yapacağız. Bununla ilgili projelerimiz mevcut. Örneğin Türkiye'de üretilen tüm otomobillerin yazılımlarının Eskişehir'de üretilmesini sağlayacağız."

"Zaten bugün Eskişehir'de çok sayıda yazılımcı yaşıyor. Ancak burada çalışmıyor. Eskişehir'de sosyo ekonomik imkanlar iyi olduğu için birçok yazılımcı İstanbul, Ankara yerine burada yaşıyor. Biz bu işgücünü tamamen Eskişehir'e transfer etmek ve şehre katma değer sağlamak istiyoruz."