Eskişehirspor'un Bölgesel Amatör Lig'e düşmesinden sonra Es Es formasını başarıyla terleten genç santrafor Onur Arı'nın takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Geçtiğimiz hafta Onur Arı'nın takımdan kesin olarak ayrılacağı yönünde çıkan haberler Eskişehirspor yönetimi tarafından da doğrulanmıştı. Bu gelişmeler sonrasında Onur Arı'nın hangi takıma transfer olacağı ve kulüpten ayrılma şartlarının ne olacağı merak ediliyordu.

Birkaç gün önce Sports Digitale'nin popüler isimlerinden olan Yağız Sabuncuoğlu Eskişehirsporlu Onur Arı'nın Hatayspor ile her konuda anlaştığını duyurdu. Eskişehirspor'un da oyuncunun satış şartları konusunda Hatayspor ile anlaştığını da söyledi. Bu iddialar yerelde de doğrulandı ve Onur Arı'nın Hatayspor yolunda olduğu netlik kazandı. Fakat o günden bu yana kulüpten net bir resmi açıklama gelmemişti ve taraflar arasında resmi bir imza atılmamıştı. Bu sebeple transferin mali şartları da kamuoyu ile paylaşılmadı.

Eskişehirspor'un 22 Haziran 2023 tarihinde düzenlenen Olağan Mali Kongresi'nde söz alan eski yöneticilerden Fatih Baturaygil yaptığı açıklamada Onur Arı - Hatayspor transferinin kesinleştiğini dile getirdi. Onur Arı'nın 3.250.000 TL bonservis bedeli karşılığında Hatayspor'a kesin olarak imza atacağını söyleyen Baturaygil imzanın da an meselesi olduğunu açıkladı. Ayrıca gelen bilgilere göre Onur Arı'nın Hatayspor'a giderken kulüpten 306.000 TL civarında olan alacağını bırakcağı ve Eskişehirspor'un bir sonraki satıştan %20 oranında pay alacağı öğrenildi.,

Fatih Baturaygil'in açıklamalarından sonra Volkan Demirel ve Hatayspor'un Eskişehirspor'un şu anki kötü durumuna destek olmak istemelerinin de transferin gerçekleşmesinde önemli bir etken olduğu sonucu da ortaya çıktı.