Öncelikle tüm parti il başkanları açıklamalarına, Millet İttifakı'nın CHP'den 3 ve İYİ Parti'den 1 olmak üzere Eskişehir'den çıkardığı 4 milletvekilini tebrik ederek başladı. 14 Mayıs seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve Cumhur İttifakı'nın salt oy çoğunluğunu yakalayarak kazanamadığına işaret edilerek, "Bu seçimin kaybedeni AK Parti olmuştur" ifadesine de sıklıkla yer verildi. 28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminin hayati önemine pek çok kez değinen il başkanları, belediye başkanları ve milletvekilleri; birlik ve beraberlik mesajlarını yineleyerek umutların asla kaybedilmemesini gerektiğini belirtti. Özellikle seçim gecesi sandıklar başında yaşanan sıkıntıları dile getiren il başkanları, "Biz çalışırken onların çalmasına müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini de çokça yineledi. Tüm il başkanları ayrıca, Eskişehir'de seçim atmosferinin sorunsuz geçtiğine ancak bu görevin daha bitmediğine değindi.

Eskişehir'de oy kullanan yaklaşık 600 bin seçmenden 63 bini boş ve 10 bini geçersiz olmak üzere 73 bin vatandaşın oyunun kaybedildiği bilgisini paylaşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen düşüncelerini "Bütün bu seçmenlere tek tek gideceğiz, kapı kapı dolaşacağız ve her birinin oyunu kazanmak zorundayız" şeklinde açıkladı.

Son olarak yoğun bir ilgiyle karşılanan açıklamanın en çok alkış alan sloganı ise "bu seçimde yalnız cumhurbaşkanını seçmeyeceğiz; bu seçim otokratik bir rejime devam mı yoksa Türkiye'nin demokrasiye dönüş mü, bunun kararı olacak" ifadeleri oldu.