Daha genç ve güzel bir görünüme sahip olmak isteyen bay ve bayanlar, bu amaca yönelik olarak pek çok operasyona başvururken, genel olarak bıçak altına yatmaktan kaçınmaktadır. Bu bireylerin, en çok tercih ettiği uygulama olan botoks ,  tıpkı diğer estetik operasyonlar gibi uygulaması oldukça basit olan ve kısa sürede gerçekleşen bir uygulamadır. Çoğunlukla yaşın ilerlemesine bağlı olarak oluşum gösteren, yüzde ve boyunda oluşan kırışıklıkları ve belirgin çizgileri gidermek için uygulanan tıp yöntemleri arasındadır.

Uygulaması son derece basit ve kolay, aynı zamanda da hızlı ve güvenilir yerlerde gerçekleştiği sürece de herhangi bir problemi yol açmaz. Botoks uygulaması direkt olarak kasa etki ederek; kesiler, kanamalar, yaralanmalar gibi problemler oluşmadan getçekleştirilen bir yöntemdir. Tüm bunlarla birlikte botoksun, her bölgeye uygulanması mümkün değildir. Bu uygulamanın belirlenmiş, uygulanabilir bazı noktaları vardır ve uygulamadan sonra yaklaşık olarak 6-8 ay arasında etkisi devam etmektedir. Bu süreç bireysel özellikler, yaş, cinsiyet, kilo gibi faktörlere göre değişiklik arz edebilmektedir.

Botoks Kimlere Uygulanabilir?

Tedavi bazında düşünülecek olursa güvenli bir yöntem olmakla birlikte tedavi sonrasında basit problemler söz konusu olabilmektedir. Bu problemlerin başında da kızarıklık yer almaktadır. Tedavi gören hastaların bir bölümünde ise bir müddet devam eden baş ağrısı söz konusu olabilmektedir. Bunların yanı sıra, tecrübesiz uygulamalar neticesinde göz kapağı sarkması gibi problemler de söz konusu olabilmektedir. Botoks, herkese uygulanabilir bir yöntem olup gebe ve kas hastalıkları şikayeti bulunan bireyler için sakıncalı olabilmektedir.