Muscoflex Nedir?

Muscoflex kas gevşetici olarak genelde kullanılmaktadır. Yetişkinlerde ve genelde 16 yaşından itibaren ani bir şekilde ortaya çıkmakta olan omurilik kaynaklı kas kasılması tedavisinde kullanılmaktadır. Sadece ağızdan kullanımı mümkündür. Kapsülleri çiğnemek doğru değildir. Yeterli miktarda su ile birlikte alınması gerekmektedir. Aç karna alınması tavsiye edilmez. Yemeklerden sonra alınmalıdır. Doktorun belirttiği miktarda alınması gerekir. Belirtilen dozdan fazla alınması önerilmez.

Muscoflex kapsül ne işe yarar?

Muscoflex eczanelerde bulunur. Etken tiyokolşikosid (8 mg) maddesini içermektedir. Yarısı mor diğer yarısı ise şeffaf kapsüllerden oluşmaktadır. Yaş aralığı olarak 16 yaşından küçüklerin kullanması uygun değildir. Kaslarda meydana gelen ani rahatsızlanmaları ortadan kaldırmaya yarayan etkili bir ilaçtır. Ağrılı kas spazmları tedavisinde son zamanlarda yaygın olarak kullanılmaktadır.

Muscoflex Duo jel kas gevşetici mi?

Muscoflex Duo jel olarak da bulunmaktadır. Ağrılı bölgeye kullanılmasıyla kas ağrılarının azalması veya tamamen iyileşmesi mümkün olmaktadır. %0.25 tiyokolşikosid ve içerisinde ayrıca %1.16 diklofenak dietilamonyum bulunmaktadır. Çok sık olarak kullanılması uygun değildir. Belirli dönemlerde artmakta olan kas ağrılarında veya sporcu ağrılarında kullanılmaktadır.

Kas gevşetici hap ne zaman alınır?

Fizik tedavi ve aynı zamanda rehabilitasyon alanı içerisine girmekte olan pek çok sorun içerisinde kasların fazlasıyla uyarılabilirliğini aşağıya çekmek maksadıyla kas gevşeticiler doktorlar tarafından reçete edilebilir. Kısa süreli olarak yani akut olarak meydana gelen ağrılarda ve bunun dışında ağrının uyumayı zorlaştırdığı zamanlarda tercih edilmektedir. Bu durumlarda daha önceden doktor tarafından tavsiye edilmiş bir ilaç olması durumunda belirtilen ilacın kullanılması gerekecektir. Son zamanlarda Muscoflex kapsül ve Muscoflex Duo jel doktorlar tarafından sık olarak tercih edilmektedir.

Kas gevşeticiler genel olarak benzeri içeriklere sahip olsa da Muscoflex omurilik ağrıları olanlar için daha fazla etkilidir. Bilhassa bu noktada sıkıntı yaşayan 16 yaş ve üzeri kişilere etkisinin yüksek olması sebebiyle doktorlar bu ilacı önermektedir. Reçetesiz olarak da alınması mümkündür. 4 mg ve 8mg olarak farklı içerikli kapsülleri bulunmaktadır. Ağrının yoğunluğuna göre doktoralar bu iki içerikten birisini önermektedir. Tiyokolşikosid ve diklofenak dietilamonyum içeriklerinin daha yoğun olduğu 8 mg lik kapsüller doktor değerlendirmesi neticesinde verilmektedir. Tiyokolşikosid ve diklofenak dietilamonyum içerikleri 4mg olan kapsüllerde daha azdır.