Eskişehir’in değerli Cam Sanatçılarından Sevgi Taner Avcı ile Kent müzeleri kompleksi’nde “Bellek“ cam sergisi açılışında bir araya geliyoruz. Eskişehirli sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği serginin açılışını Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen, yaptı. Açılış konuşmasında Cam sanatçısı Sevgi Taner’in cam eserleri için ;Bizler O’nun başarılarıyla gurur duyuyoruz. Sevgi hanımın sergisi uzun yılların getirdiği başarılı çalışmalarına ses getirecek çalışmalara olmuş” dedi.  Sevgi hanım serginiz hayırlı olsun. Bize biraz serginizden bahseder misiniz?

Burada sergide bulunan eserler 2014 yılından itibaren benim geliştirdiğim cam kumlama tekniğinin yanı sıra cam kazıma ve alevde şekillendirme teknikleriyle hazırladığım 1920’li yıllarda yaşayan kadınların tarzını ve modasını yansıttığı “İz” sergisi serisi işlerinin devamı ve 2022 ile 2023 yılı uçuşan tüyler cam sersinden oluşmaktadır.

Hocam biraz kendinizden bahseder misiniz?

1998 Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü mezunuyum. Yüksek lisans tezimi Güzel Sanatlar Fakültesi Cam Bölümü’nde tamamladım. Mezun olduktan sonra seramik sektöründe tasarımcı olarak çalıştım. 2004 yılında cam çalışmalarına Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Cam Bölümü‘nde başladım. İstanbul Cam Ocağı’nda alevle şekillendirme eğitimi aldım. 2012-2016 yılları arasında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Çağdaş Cam Sanatları Müzesi’nde Cam Bölümü Sorumlusu olarak görev yaptım.

Sevgi Taner AVCI’nın “ BELLEK “ sergisi 19.Şubat.2023 tarihine kadar açık kalacak.

Hocam çok Teşekkürler başarılarınızın devamını diliyorum.