Haber: Buğrahan Doğangil

Ak Parti’de 2024 yerel seçimleri için aday adaylığı sürecinin başlaması ile birlikte Sarıcakaya Belediye Başkan Aday Adaylığı için ilk müracaat geldi. Belediye Başkan Aday Adaylığı için müracaat eden isim Zekai Aydın oldu.

Resmi olarak başvurusunu partiye ileten Zekai Aydın aynı zamanda yazılı bir basın açıklaması ile aday adaylığını kamuoyuna duyurdu.

23 yıl boyunca AFAD ve Mülga Eskişehir Sivil Savunma Müdürlüğü gibi kurumlarda memur olarak görev alan Zekai Aydın AK Parti'nin Sarıcakaya'daki ilk belediye başkan aday adayı oldu. Zekai Aydın adaylığını şu açıklama ile duyurdu;

"KIYMETLİ SARICAKAYALI HEMŞEHRİLERİM;
 

“Tarihi çok eskilere dayanan yeşil vadinin güzel ilçesi olan Sarıcakaya ilçemizin daha yeni, daha ileri hedeflere ulaşması, pırıl pırıl akan Sakarya Nehri’nin üzerine doğan güneş gibi sıcak kanlı olan Sarıcakaya ve Mahallelerinde yaşayan hemşehrilerimin gönlüne dokunabilmek için Sarıcakaya Belediye Başkan aday adaylığı başvurumu yaptığımı bildirmekten memnuniyet duyuyorum.

Çocukluk yıllarından bu yana tarlada çapa yapan, Sakarya Nehri’nde yüzme öğrenen, salça ve pekmez yapan bir kardeşiniz olarak;  büyüklerimizin tecrübeleri, kadınlarımızın becerileri ve gençlerimizin kıvrak zekaları ile teknolojiyi verimli kullanmaları sayesinde el ele vererek Sarıcakayamızı sosyal, kültürel ve ekonomik olarak hak ettiği yere getirebileceğimize yürekten inanıyorum.

Allah’ın izniyle ilçemizin gelişmesi, özellikle elleri öpülesi kadınlarımızın ve ilçemizin geleceğine yön verecek olan gençlerimizin hayata daha aktif katılması için meslek hayatımda ve gönül verdiğim sivil toplum kuruluşlarında görev aldığım çeşitli Ulusal ve Avrupa Birliği projeleri ile ilgili tecrübelerimi ilçem için kullanacağım.   Gerçekleştireceğimiz projeler ile ilçemizi Türkiye’de ve Avrupa’da tanınır hale getireceğiz.

İlçemizin yarınları için, DAHA YENİ ve DAHA İLERİ bir Sarıcakaya için ben varım. Ya siz!”