Evde iş fikirleri özellikle pandemi süreciyle beraber son derece hız kazanmış ve pek çok kişinin asıl mesleği haline gelmiş iş fikirlerini kapsamaktadır. Sizce evden hangi işler yapılabilir ve böyle bir iş modeline geçmek ister misiniz? Mevcut durum nedeniyle çoğu kişi evden çalışma modelini uzun süredir kullanıyor ancak normalleşme sonrasında bile tam zamanlı olarak devam ettirmek isteyenler de var. Artık internetin gücü sayesinde evden bir iş kurmak ve gelişmek eskiden olduğundan çok daha yaygın.

  En iyi yanı, yeni bir ev işi başlatmanın maliyetinin oldukça düşük olabilmesidir. Genellikle tek ihtiyacınız olan bir bilgisayar, bir web sitesi ve başarılı olma isteğidir.

Okuyunuz: Evden yapılıp satılabilecek şeyler

Düşük Sermaye veya Sıfır Sermaye ile Evden Yapılacak İşler

Düşük sermaye veya sıfır sermaye ile evden yapılacak işleri sizler için araştırdık. Evde iş fikirleri listemiz şu şekildedir;

 

Freelance Yazarlık

Yazma konusunda tutkuluysanız, çevrimiçi yazma konusunda daha iyi olabilirsiniz. Çok az deneyimle bile, hızlı bir şekilde istikrarlı bir iş kurabilirsiniz. Deneyiminize ve ilgi alanlarınıza göre nişinize karar verdikten ve işinizi tanıtmak için bir web sitesi kurduktan sonra, hizmetlerinize ihtiyaç duyan şirketlerle iletişim kurmanın zamanı geldi. Şirketlerle doğrudan iletişim kurmakta sorun yaşıyorsanız, birçok serbest web sitesindeki iş ilanlarına göz atarak başlayabilirsiniz.

Okuyunuz: Makale yazarak para kazanmak

Sosyal Medya Yönetimi

Bugünlerde hemen hemen hepimiz sosyal medyada aktifiz. Ancak başkalarının sosyal medya hesaplarını yöneterek ve büyüterek bir iş kurabileceğinizi biliyor muydunuz? Özellikle markalar, sosyal medya hesaplarının yönetimi için bu alandaki uzmanlara danışmaktadır.

 Kendi sosyal medya hesaplarınızla başarıyı yakaladıysanız şimdiden bir adım öndesiniz. Olmasanız bile, becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olacak yüzlerce eğitim kaynağı bulabilirsiniz.

Grafik Tasarımcılığı

Tasarım yapmayı seviyorsanız veya boş zamanınızı Photoshop ve Illustrator'da geçiriyorsanız, tasarım becerilerinizi yenileyebilirsiniz.

  Farklı niş ve pazarlarda iş bulmak için grafik tasarım becerilerinizi kullanın. Örneğin:

 * Kitap Kapağı Tasarımı

 * Ön Uç Web Tasarımı

 * Logo Tasarımı

 * Mobil Uygulamalar için UX (Kullanıcı Deneyimi) Tasarımı

 Doğru becerilere sahip olanlar için olanaklar neredeyse sonsuzdur.

Web Geliştirici

Evde iş fikirleri içinde en çok kazanç sağlayabileceğiniz fikirlerden biri de web geliştiriciliğidir. Web tasarımı yeteneğiniz varsa ve bir web sitesi oluşturmakla ilgileniyorsanız, ihtiyaçlarınıza uygun bir iş kurabilirsiniz.

 Elbette ilk adım, kodlamayı öğrenmek, becerilerinizi geliştirmek ve portföyünüzü oluşturmaktır. Başlamak için Codeacademy gibi ücretsiz eğitim kaynaklarını kullanabilirsiniz. Yeteneklerinize güvendiğinizde, müşteri bulmaya başlayabilirsiniz.

 Başarı şansınızı artırmak için hizmetlerinizi nişleştirmek her zaman iyi bir ideadır. Örneğin, emlakçılar için web siteleri mi yapacaksınız? Yerel bir pazara mı odaklanacaksınız? Yoksa yeni e-ticaret işletmeleri için web siteleri mi oluşturuyorsunuz?

Okuyunuz: Satış ortaklı veren firmalar

Dijital Pazarlama

Evden çalışma işleri arasında dijital pazarlama çok geniş bir kategoridir ve neredeyse tüm çevrimiçi pazarlama görevlerini kapsayabilir. Ancak artık çevrimiçi ortamda daha fazla işletme ortaya çıktığına göre, başarılı olmalarına yardımcı olacak bir iş kurabilirsiniz.

  Daha önce de belirttiğimiz gibi, bir niş belirlemek başarı şansınızı artırmanıza yardımcı olabilir.

  İş kurabileceğiniz dijital pazarlama alanlarından bazıları şunlardır:

 * SEO ve SEM (Arama Motoru Optimizasyonu ve Arama Motoru Pazarlaması)

 * İçerik Pazarlaması

 * E-posta Pazarlaması

 * Web Siteleri Oluşturma

 * Google My Create Company Dünyanın her yerinden yerel müşterilere veya şirketlere hizmet verebilirsiniz.

Online Kurs Satmak

Evde iş fikirleri içinde sermayesiz ve gerçekten ciddi kazanç sağlatan iş fikri de online kurs satmaktır. Evden yapılabilecek işler arasında online kurslar sunmayı hiç düşündünüz mü? Belki paketleyip kurs olarak satabileceğiniz bir beceri veya bilginiz vardır. Çevrimiçi eğitim sektörünün 2025 yılına kadar 325 milyar dolar değerinde olduğu tahmin ediliyor. Şimdi bu alanda kendinize bir isim yapmaya başlayabilirsiniz.

 Bilgilerinizi paketleyebilir ve çeşitli şekillerde satabilirsiniz. Kursunuzu mevcut bir bloga entegre edebilirsiniz. Sosyal medya hesaplarınız üzerinden kurs satabilir ve hatta Udemy ve Skillshare gibi birçok çevrimiçi eğitim platformunu kullanabilirsiniz.