Günümüzde meme büyütme alanında birçok kişi estetik olarak genetik olarak ya da gelişme çağında istenilen göğüs yapısının oluşmamasına bu şekilde çözüm bulunmaktadır. Birçok kişinin sorunu olan ve güzellik anlayışının içinde yer alan gelişmiş ve güzel görüntü için meme büyütme ameliyatı yaptırmaktadır. Son teknoloji imkânlar ve ekipmanlar ve teknikler kullanılarak yapılan meme büyütme ameliyatında yaptıran kişiler oldukça memnun kalmaktadır.

Meme Büyütme Estetiği

Günümüzde meme büyütme estetiğini her yaşta kadın yaptırmaktadır. Memeler kadınların vücut hatlarını oluşturduğu için kadınlar için bu estetik önem arz eder. Meme büyütme estetiği ile kişiler istediği formda ve büyüklükteki göğüslere sahip olur. Göğüsler kadınlığı bir sembolü olduğu için her zaman kadınlar geçmişten günümüze meme büyütme estetiği ameliyatı yaptırmakta. Bu operasyon günümüzde çok kolay bir şekilde yapıldığı için basit bir işlem haline gelmiştir.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Kadınların yaşamları boyunca ve farklı yaş aralığında memelerin şekli bozulması, sarkması özellikle doğumda ve emzirme zamanında şeklinin bozulması, genetik olarak memelerin gelişmemesi ve büyümemesi gibi durumlarda meme büyütme estetiği yapılmaktadır. Bu gibi farklı sebeplerden dolayı istenmeyen sorunlardan kurtulmak için meme büyütme ameliyatı yapılır. Meme dikleştirme de bu yöntem gibi göğüslerin görüntüsünden memnun olmayan kişiler yaptıran bir uygulamadır.

Meme Büyütme Yöntemleri Nelerdir?

Genel kapsamda meme büyütme estetiği geçici ve kalıcı olacak şekilde uygulanmaktadır. Kişinin ihtiyacı ve isteğine göre meme büyütme yöntemleri uygulanır. Geçici meme büyütme estetiğinde göğüs dolgusu yaptırabilir bunu genelde ameliyattan korkan ve yaptırmakta emin olmayan kararsız olan kişiler yaptırır. Geçici yöntemlerin bir diğeri de yağ transferidir. Meme büyütme de kalıcı yöntemler ise en sağlıklı olanıdır ve bunlar silikon protezlerdir.

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Genel kapsamda meme küçültme ameliyatı öncesinde doktorlar ameliyat hakkında konuşulur ve meme küçültmede kullanılacak teknik, istenilen meme şekli ve ameliyatın fiyatı kararlaştırılır. Bu ameliyat öncesi kişi mutlaka yaşadığı sağlık sorunlarını ve kullandığı ilaçları doktora söylemesi gerekir. Bundan sonra doktorun söylediği şeylere uyularak ilaç kullanımı ve sigara ve alkol gibi alışkanlıklardan uzak durulması gerekir.

Ameliyat öncesi kişi detaylı bir sağlık kontrolünden geçilir ve meme ultrason ve mamografi çekilir ve meme küçültme ameliyatına hazır hale getirilir. Bundan sonra kişi ameliyat edilir. Sorunsuz ve başarılı bir şekilde gerçekleştirilen operasyonda tam tersi olarak meme küçültme ameliyatı da yapılmaktadır.
Meme Küçültme Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Ameliyat sonrasında doktorun söylediği ve verdiği ilaçlara dikkat edilir ve kullanılırsa ameliyat sonrası herhangi bir sorun oluşmaz ve ağrı ve morarma en aza indirilerek iyileşme süreci hızlanır. Meme küçültme ameliyatı sonrası memeleri darbe ve çarpmalara karşı korumalı ve yürüyüş yapılması gerekir. Sizi zorlayacak ağır illerden, aktivitelerden ve spordan uzak durulması gerekir. Ameliyat sonrası doktorun önerdiği sporcu atleti kullanılmalıdır. Ameliyat sonrası belirli süre banyo yapmamanız gerekir.

Meme Dikleştirme Nasıl Yapılır?

Geniş kapsamda meme büyütme, küçültme gibi ameliyatlarda meme dikleştirme ameliyatında genel anestezi altında yapılır ve meme başları alınarak bir kenara konur gerekli olan teknikler uygulanır ve meme silikon ve yağlar ile dikleştirilir ve meme başı tekrar konularak dikilir.

Meme Dikleştirmeyi Kimler Olmalı?

Gebelik gibi farklı sebeplerden dolayı göğüsleri sarkan ve dik görünümü kaybeden bu ameliyatı olmalıdır. Sadece hamile olan ve ileriki zamanlarda hamile kalmayı planlayan kişilerin bu uygulamayı ertelemesi gerekir. 18 yaşını dolduran ve göğüslerinin şeklinden ve formundan memnun kalmayan tüm kadınlar meme dikleştirme cerrahi operasyonu yaptırabilir.