Her şey dijital! Alışverişler dijital, paralar dijital, arkadaşlıklar bile dijital! Bankalar neden olmasın? Payoneer nedir? Payoneer, kendi alanında bir dünya markası olma yolunda ilerleyen bir online ödeme platformudur. Eğer e-ihracat alanında çalışıyorsanız ve ödemelere erişimlerinizi daha kolay hale getirme istiyorsanız sizi Payoneer ile tanıştırmak isteriz. İşlerinizi daha kolay hale getirmek için özel olarak tasarlanmış bir dizi araç sunan Payoneer ile satış yaptığınız ürünlerin ödemelerini almak daha kolay!

Ebay-Payoneer

Ebay üzerinden satış yapan kullanıcılarında çok iyi bildiği gibi geçtiğimiz yıllarda ödeme yöntemi olarak PayPal kullanılmaktaydı. Ancak zaman geçtikçe PayPal bir sorun haline gelmeye başlamıştı ve son olarak ülkemizde de kullanımdan kalmıştı. Payoneer o dönemlerde Ebay için bir ödeme yöntemi değildi. Bu nedenle Ebay üzerinden satış yapan bir satıcı PayPal’ı kullanmak zorundaydı.

Ebay tarafından alınan karar sonucu Amerika’da kullanılan Payoneer başta Türkiye olmak üzere birçok ülkede kullanılmaya başlandı. Ayrıca Ebay ‘Managed Payments’ adlı bir sisteme de geçiş yaptı. Bu sistemle birlikte Amerika’daki satıcılar Ebay’de edindikleri kazançları direkt olarak banka hesaplarına yönlendirebiliyorlar. Tabi bu durum uluslararası alanda satış yapan girişimciler için bir sorun haline gelmeye başladı. Bu sorunu giderebilmek ve uluslararası alanda satış yapan kullanıcıların edindikleri kazancı alabilmeleri için yeni bir yöntem bulunması gerekiyordu. Ebay ise bu sorunu Payoneer ile anlaşma yaparak ortadan kaldırdı. Artık Payoneer ile Ebay’i daha etkin bir şekilde kullanabilir ve elde ettiğiniz kazancı direkt olarak hesabınıza aktarabilirsiniz. Ebay-Payoneer birlikteliği hakkında detaylı bilgi almak için blog yazımızı okuyabilirsiniz.

ShipEntegra&Ebay

Ebay Türkiye’de bulunan satıcılar tarafından da aktif olarak kullanılan bir pazar yeridir. 1995 yılında Pierre Omidyar tarafından kurulan eBay internet üzerindeki en büyük açık arttırma usulü alışveriş sitesidir. Diğer pazar yerlerine oranla eBay Türkiye’de çok aktif kullanılmasa da Payoneer ile birlikte yeniden popülerliğini kazanmaya başlamıştır. eBay ile dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan kişilere ürünlerinizi tanıtabilir ve satışlarını yapabilirsiniz. İçerisinde bulunan müşteriler ile birlikte geniş bir hedef kitlesi olan eBay’de müşteri bulma ihtiyacınız kalmaz. Ayrıca eBay’in satıcılarına özel sunduğu fırsat ve avantajlardan yararlanarak ürünlerinizi ön plana çıkarabilirsiniz.

Tabi avantajlarının yanında dezavantajları da bulunmaktadır. eBay rekabeti yüksek olan bir platformdur. Bu nedenle güçlü markalarla rekabet etmeniz gerekebilir. Bu rekabet ortamında ön plana çıkabilmek için fiyat ve müşteri memnuniyeti konusunda özel çalışmalar yapmanız gerekebilir. Ancak şunu da unutmamak gerekir ki eBay marka oluşturmak için çok uygun bir platform değildir. Çünkü eBay müşterileri markadan ziyade ürüne önem vermektedir.

ShipEntegra ile Ebay üzerinden gelen siparişlerinizi kolayca yönetebileceğinizi ve hızlı bir şekilde alıcılarınıza ulaştırabileceğinizi biliyor muydunuz? Hem sizi hem de müşterinizi mutlu edecek hizmetleri sayesinde satışlarınızı arttırabilirsiniz. ShipEntegra’nın yazılım hizmeti sayesinde siparişlerinizi tek bir ekrandan kolayca yönetebilirsiniz. Lojistik hizmeti sayesinde ise gönderilerinizi hızlı, güvenli ve uygun fiyatlarla alıcılarınıza gönderebilirsiniz.

ShipEntegra&Payoneer

ShipEntegra ve Payoneer sunduğu hizmetlerle birlikte zaman tasarrufu yapmanızı sağlıyor.  ShipEntegra ile dükkanlarınızı tek bir ekran üzerinden yönetebilirken, Payoneer ile de yaptığınız satışlardan edindiğiniz kazançları tek bir banka hesabı üzerinden yönetebilirsiniz.