Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yayımlanan hafta sonu hava tahmin raporuna göre Eskişehir’in de içerisinde bulunduğu bölge genelinde parçalı, zamanla çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı bir havanın hâkim olması beklenirken, gece saatlerinden sonra yüksek kesimlerin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin edildi.

Yağışların öğle saatlerinde Eskişehir'in güneydoğu kesimlerinde olacağının öngörüldüğü raporda hava sıcaklığının 1 ila 3 derece düşeceği bekleniyor.

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda rüzgârın bölge genelinde kuvvetli ve yer yer fırtına (saatte 70-90 kilometre) şeklinde eseceği tahmin edilirken, “Muhtemel çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Yayımlanan hava tahmin raporuna göre Eskişehir’de en yüksek sıcaklığın 19 derece ile Mihalgazi ilçesinde olması beklenirken, en düşük ise 12 derece ile Han ve Mihalıççık ilçelerinde olması bekleniyor.