Haber: Buğrahan Doğangil

Sivrihisar Fahri Keskin Fen Lisesi öğrenci pansiyonunda yaşandığı öne sürülen elim olaylar gazeteci Ayhan Aydıner'in çabaları ile kamuoyunda yankı bulmuştu. haberes.com.tr sitesinde Fahri Keskin Fen Lisesi pansiyonunda yaşanan olayları iki farklı haber ile gündeme getiren Ayhan Aydıner, Sivrihisar'ın göz bebeği olması beklenen bu okulda çok elim olayların yaşandığını kamuoyuna aktarmıştı.

Aydıner ilk haberinde Fahri Keskin Fen Lisesi öğrenci pansiyonunu "Dehşet Pansiyonu" olarak nitelemiş ve bu pansiyonda; bir erkek öğrencinin aynı yurtta kalan 4 öğrenci tarafından odaya kapatılarak feci şekilde dövüldüğünü ve aynı pansiyonda kalan bir kız öğrencinin 3 gün arayla intihar girişiminde bulunduğunu söylemişti.

Ayhan Aydıner bu iddialar sonrasında aynı okul ve aynı pansiyon için bir ciddi iddia daha ortaya koydu. Aydıner yine haberes.com.tr üzerinden kamuoyu ile paylaştığı haberde "Pansiyonda İki Öğrenciye Gece Yarısı Dehşeti Yaşattılar" başlığıyla bir konuya daha parmak bastı. Sivrihisar Fahri Keskin Fen Lisesi pansiyonunda bu defa iki öğrencinin 11. ve 12. sınıf öğrencileri tarafından hem psikolojik hem de fiziksel şiddete maruz kaldığını ve bu şiddetten çok ucuz kurtulduklarını, aynı zamanda okulda gece belletmeni olan öğretmenin buna göz yumduğunu, üstüne yetmezmiş gibi iki öğrencinin 'hizaya çekilmesine' ön ayak olduğunu ifade eden haber gündeme bomba gibi düştü.

Yaşananları ailelerine anlatan öğrenciler aynı zamanda belletmen öğretmen ve kendilerine şiddet uygulayan öğrencilerden emniyet aracılığı ile şikayet oldu. Bunun üzerine Sivrihisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü konu ile ilgili soruşturma açtı ancak; soruşturmada bazı öğrencilere ceza çıktığı iddia edilse de öğretmen ile ilgili ve okul yönetimi ile ilgili bir yaptırım çıkmadı.

Tüm olaylar sonrası Sivrihisar'daki bu tırnak içinde prestijli eğitim kurumunda yaşananlara sessiz kalmak istemeyen CHP Sivrihisar İlçe Başkanı Faruk Ertaş tepkisini sert şekilde ortaya koydu.

İlçe Başkanı Ertaş; "Biz bu ayıbın sonuna kadar takipçisi olacağız!"

CHP Sivrihisar İlçe Başkanı Faruk Ertaş ilçede yaşanan ve hem mağdur öğrencileri, hem de ilçe halkını derinden yaralayan bu elim hadiselere sessiz kalmamayı seçti. CHP Sivrihisar İlçe Başkanı Faruk Ertaş yaptığı bir yazılı açıklama ile Fahri Keskin Fen Lisesi öğrenci pansiyonunda yaşananlar ile ilgili ilgililer ve yetkililerden hesap sordu.

Başkan Ertaş İlçe Yönetim Kurulu adına yaptığı açıklamada;

"İlçemiz olan Sivrihisar'da, meydana gelen bu üzücü olay bizleri derinden üzmüştür. Evliyalar diyarı memleketimiz liyakat sahibi olmayan Milli Eğitim İlçe Yöneticileri tarafından yönetilmektedir. 

Sivrihisar Milli Eğitim Müdürü'ne sesleniyoruz; "Sizlere emanet ettiğimiz çocuklarımıza bu şekilde mi sahip çıkıyorsunuz? Eğitim anlayış şekliniz kimse duymasın, okulumuzun adı lekelenmesin diyerek, mağdurlara destek olması gerekirken olayların üzerini mi kapatmak?" 

İlçe Milli Eğitim Müdürü'nü etkinliklerin, belediye toplantılarının protokol masalarında değil; İlçedeki öğretmenlerimiz ile birlik ve beraberlik içinde görmek istiyoruz! Sivrihisar'lı hemşehrimiz sayın Fahri KESKİN'in İlçemize yaptırmış olduğu bu değerli okulumuz, ülke genelinde öğrenciler almaktadır. Sizlerin vurdumduymazlığına, olayları örtbas etmenize, çocuklara daha fazla travma yaratmanıza, istismar ve taciz olaylarını normalleştirmenize izin vermeyeceğiz! Yaşanılan bu elim olayları endişe ile takip ediyoruz. 

Bizler Cumhuriyet Halk Partisi Yönetim Kurulu olarak bu ayıbın sonuna kadar sürecin takipçisi olacağız!" ifadelerini kullandı ve olaylara sert tepki verdi.