Temsilcimiz Eskişehirspor TFF 3. Lig'in 32. haftasında deplasmanda Belediye Kütahyaspor ile hayati bir maça çıkacak. Alınacak olumsuz bir sonuç belki de Eskişehirspor'un profesyonel liglere veda etmesi anlamına gelecek. Bu denli önemli bir maç öncesinde Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan Yeni Mersin İdmanyurdu maçındaki olaylar ile ilgili çıkan karar Eskişehirspor cephesinde şok etkisi yarattı. Ayrıca hafta içinde Kütahya İl Güvenlik Kurulu'nun açıkladığı Eskişehirspor taraftarının Belediye Kütahyaspor maçında sahaya alınmaması kararının da değişmeyeceği yönünde görüş Eskişehirspor'a ikinci bir şok yaşattı.

Eskişehir Valisi Sayın Erol Ayyıldız'ın çabalarına ve Eskişehirspor yönetiminin yoğun itirazlarına rağmen Kütahya Valisi Ali Çelik başkanlığında Kütahya İl Güvenlik Kurulu'nun aldığı karardan geri adım atmamasına büyük tepkiler sürüyor. Alınan bu kararın maç esnasında oluşabilecek olası gerilimi düşürmek için olduğu açıklansa da bu garip karar maç öncesinde iki şehri ve iki kulübü karşı karşıya getirdi. Bu karar gerilimi engellemediği gibi daha da artırdı. Pazar günü 15.00'da Kütahya'da oynanacak maçta Eskişehirspor taraftarının yer almaması bekleniyor.

WhatsApp Image 2023-05-05 at 11.17.04

Türkiye Futbol Federasyonu  2 Mayıs 2023'te Eskişehirspor - Yeni Mersin İdmanyurdu maçında çıkan olaylar dolayısıyla iki kulübü PFDK'ya sevk etmişti. Ayrıca Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca ve iki yönetici ile birlikte Yeni Mersin İdmanyurdu taraftarı da tedbirli olarak Profesyonel disiplin kuruluna sevk edilmişti.

Eskişehirspor seyircisiz oynadığı maçta saha olayları nedeniyle 7.000 TL ceza aldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait Yeni Eskişehir Atatürk Stadyumu'na çok büyük maddi zarar veren ve kamu malına saldıran Yeni Mersin İdmanyurdu taraftarı bu olaydan net bir ceza almadı. Yeni Mersin İdmanyurdu taraftarın neden olduğu "çirkin ve kötü tezahürat" nedeniyle yalnızca 2.000 TL para cezası aldı.

Eskişehirspor yöneticilerine saldırmaya teşebbüs eden ve maç boyunca sürekli küfür eden Yeni Mersin İdmanyurdu taraftarı ise bu olaylardan dolayı 2 maç deplasmana gidememe cezasına çarptırıldı. Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca "sportmenliğe aykırı hareket" nedeniyle 3.000 TL para cezası aldı. Yöneticilerden Hakan Sayın aynı sebepten 30 gün hak mahrumiyeti ve 17.000 TL ceza alırken bir diğer yönetici Osman Akkartal 21 gün hak mahrumiyeti cezası aldı.

PFDK'nın aldığı bu adaletsiz ve yanlı karar Eskişehirspor cephesinde büyük tepkiyle karşılandı. Özellikle taraftarlar alınan karara isyan etti. Eskişehirspor yönetiminin de hem PFDK kararlarına hem de Kütahya İl Güvenlik Kurulu kararlarına çok tepkili olduğu gözlendi.