HABER: Buğrahan Doğangil

Kulüp halen şehirden ve şehrin ileri gelenlerinden yeterli maddi desteği alamıyor. Zaten transfer tahtasının açılmasından kısa bir süre sonra Melih Ağa ve Mevlüt Çelik dosyaları yüzünden yeniden kapanması da bu durumun en bariz örneği diyebiliriz.

Eskişehirspor’un Erkan Koca önderliğindeki yeni yönetimi transferi açmak için Trabzonspor dosyası dahil 7 dosyayı tamamen kapadı. Bunlar dışında birçok alacaklıdan da imza karşılığı erteleme talep edildi ve imzalar alındı. Yine de kulübün önünde çözüme kavuşturması gereken 70’e yakın dosya var. Bu zorlu süreçte her Eskişehirsporlu ve Eskişehir’den ekmek yiyen herkesin desteğine açıkçası büyük ihtiyaç var.

Eskişehirspor’da futbolcu, teknik ekip ve personel ödemeleri ne durumda?

Eskişehirspor devre arasında şimdiye kadar transfer ettiği 17 oyuncaya bir futbolcu hariç (o da çok ufak bir meblağ) bonservis bedeli ödemedi. Bu durum kulübün kasasından önemli bir para çıkışının önüne geçti. Ayrıca gelen futbolcuların yıllık peşinatları da Nebi Hatipoğlu gibi eski başkan, yönetici ve iş insanları tarafından ödendi. Yani kulübün şu an hiçbir futbolcusuna peşin para borcu yok. Hem önceki dönemden kadromuzda bulanan hem de yeni gelen isimlerin maaş ödemelerinin de sorunsuz olarak, zamanı geldiğinde yapılacağı yönetim tarafından açıklandı. Aynı zamanda teknik ekip ve kulüp çalışanları için de bu durum geçerli. Tüm personeller maaş ödemelerini ödeme zamanı geldiğinde alabilecek. Fakat bu ödemelerin sürdürülebilir ve düzenli olması için tekrar üzerine basarak söylüyorum kulübün kaynak yaratmaya ve Eskişehirlilerin desteğine ihtiyacı var. 

Transferlerin peşinatları ödeyen saygıdeğer iş insanları ve eski yöneticilerin bu futbolcuların sözleşme süresince maaşlarını ödemesi gibi bir durum şimdilik söz konusu değil. Bu hususta çıkan haberler gerçeği yansıtmıyor. Özellikle kulübe yaz döneminde elindeki kadroyu koruması ve hatta takviye yapması için maddi destek gerekiyor. Eskişehirspor kaynak yaratmak için çalışmaya gece gündüz devam ediyor.

Ayrıca Eskişehirspor ile yeniden anlaşan Furgan Polat ile maç başı anlaşıldığı aynı durumun Eyüpspor’dan gelen genç oyuncular için de geçerli olduğu açıklandı.

Eskişehirspor’da kulübe maddi kaynak yaratacak projeler ne aşamada?

Eskişehirspor’a kaynak yaratacağı düşünülen projeler arasından akıbeti en çok merak edileni eski başkanlardan Nebi Hatipoğlu’nun açıkladığı Zincirlikuyu bölgesinde residance yapma fikri oldu. Bu konuyla ilgili kamuoyunun meraklı bekleyişi sürüyor. Maalesef yaşadığımız acı felaket ve felaket sonrasında her şehirde başlayan “imar kaosu” bu projenin şimdilik biraz daha bekleyeceğini işaret ediyor. Yerel yönetimler ve devlet yetkilileri yeni alanların imara açılması konusunu bu dönemde ince eleyip sık dokuyor. Durum böyle olunca residance projesi zaman alacak bir yatırım olacak gibi görünüyor.

Eskişehirspor yönetiminin kulübe sıcak para girişi için formaya yeni sponsorluklar almak için girişimleri sürüyor. Yakın zamanda kulüpten bu konu ile ilgili resmi açıklama gelmesini bekliyoruz. Ana sponsorumuz Eti ile yola devam ediliyor ve o cephede herhangi bir problem bulunmuyor.

Başkan Erkan Koca kalan 13 final maçı için maç biletlerine zam yapıldığını duyurdu. Eskişehirspor’un iç sahada oynayacağı maçlarda bilet fiyatlarının kale arkası 25 TL, maraton 50 TL ve VIP 100 TL şeklinde olacağı açıklandı. Şanlı taraftarın stadı bu 13 maçta doldurması kulübe önemli bir gelir kaynağı yaratacak gibi görünüyor. Ayrıca stadın dolu olmasının maddiyat dışında takıma manevi bir destek sağlayacağı ve rakibe de baskı yaratacak bir atmosfer oluşturacağı da aşikar.

Taraftarın merakla beklediği özel forma satışı ve taraftar formalarının piyasaya sürülmesiyle ilgili de kulüpten önemli açıklamalar geldi. 2000 adet, sınırlı sayıda ve tek seferlik üretilecek özel dizayn formaların bir ay ya da bir aydan kısa bir süre içerisinde satışa çıkacağı belirtildi. Bu formalar öncelikle kulübün kongre üyelerine satışa sunulacak. Özel kutusunda, seri numarasıyla, yönetimin özel teşekkürü ve özel rozet eşliğinde gelecek formalar kongre üyeleri tarafından satın alınabilecek. Kongre üyelerine satış sonrası forma kalması durumunda ise kalan formalar taraftarların alabilmesi için piyasaya sürülecek. Ayrıca kısa bir süre içinde özel taraftar formalarının da üretiminin tamamlanması ve piyasaya sürülmesi bekleniyor. Özel formanın fiyatının 1500 TL olacağı açıklanırken taraftar forması için henüz net bir açıklama yok.

Eskişehirli iş insanlarının girişimleri ile 7 Şubat 2023 tarihinde Eskişehir ve İstanbul’dan ortak yayınla düzenlenecek “Eskişehirspor Yardım Gecesi” maalesef 6 Şubat tarihinde yaşadığımız büyük afet sonrası şimdilik rafa kalktı. Ülkenin dinamikleri yerine oturduğunda ve depremden zarar gören vatandaşlarımızın “normal” bir hayata yeniden kavuştuğunda bu organizasyonun yeniden gündeme gelmesi bekleniyor. Eskişehirspor’un yardım gecesinden önemli bir gelir elde edebileceği konuşuluyor.

Son olarak Eskişehirspor’un “yeni spor yasası” esaslarına göre yasada belirtilen tarihe kadar anonim şirketi unvanını alması gerekiyor. Yönetim bu konuda çalışmalarını sürdürüyor.

Eskişehirspor’un yeni altyapı tesisi ne zaman kullanıma açılacak?

Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca’nın açıklamalarına göre T.C Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan altyapı tesislerinin inşaat çalışmalarının 2023 yılının yaz aylarında bitmesi bekleniyor. Yeni sezonda ise tesislerin kullanıma açılması kuvvetle muhtemel görünüyor. Milyonlarca liralık tesisin yapım çalışmaları hızla devam ediyor ve bu büyük camiaya yakışır bir altyapı tesisine kavuşmamıza çok az kaldı. Köklü tarihiyle ve altyapısıyla her zaman ön planda olan Eskişehirspor’un bu tesislerde yeni yıldızlar yetiştireceği günleri iple çekiyoruz.