TFF Gelişim Ligleri kapsamında oynanan U19 Elit B Ligi'nde mücadele eden Eskişehirspor U19 takımı normal sezonun bitimine bir hafta kala play-off'a kalmayı garantilemişti. En yakın rakibi Bodrumspor'un 4 puan önünde son haftaya giren Kırmızı Şimşekler sonuç ne olursa olsun play-off'larda oynayacaktı. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu skandal bir karara imza attı.

Ege temsilcisi Bodrumspor'un ligin 13. haftasında Eyüpspor ile oynadığı maçtan puan silme cezası bulunuyordu. Yeni transferini TFF kurallarına göre usulsüz oynatan Bodrumspor'un Eyüpspor karşısında aldığı bir puan TFF Tahkim Kurulu kararı ile silinmişti. Aynı durumdan ceza alan diğer takımlara da aynı yaptırımların uygulandığı biliniyor. Fakat Bodrumspor'a verilen puan silme cezası son hafta Eskişehirspor ile oynanacak prestij maçı öncesinde iptal edildi. Diğer ceza alan takımların puan silme durumları kaldırılmadı. Yani TFF bir nevi Bodrumspor'a jest yaptı. Üstelik TFF Tahkim Kurulu kararı Eskişehirspor' a bildirilmeyerek bir skandala daha imza atıldı. TFF kararı bildirmezken Bodrumspor yöneticileri de Eskişehirspor ile iletişime geçmeyerek bu kirli tezgaha ortak oldu.

Eskişehirspor U19 takımı her şeyden habersiz, kadrosunda büyük rotasyon ile çıktığı Bodrum deplasmanında 3-0'lık skorla kaybetti. Maç bitene kadar play-off'a katıldığını düşünen temsilcimiz maç sonu büyük şoka uğradı. 1 puanı iade edilen Bodrumspor ikili averajla da Es Es'in önüne geçince play-off'a kalan takım oldu.

TFF'nin 1.5 ay önce oynanan maç ile ilgili kararı son hafta öncesinde nihayete erdirmesi ve kararı Eskişehirspor'a bildirmemesi camiada şok etkisi yarattı. Eskişehirspor U19 yetkililerinin konu ile ilgili isyanı devam ediyor. TFF'nin konu ile ilgili resmi açıklama yapıp yapmayacağı ise merak konusu.