Haber: Buğrahan Doğangil

Cumhuriyet Halk Partisi'nin genç İl Başkanı Talat Yalaz, Eskişehir'in duayen ismi Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen çizgisinde Nebi Hatipoğlu'nu eleştiren açıklamalara imza attı. Geçtiğimiz aylarda Büyükerşen'i hedef alan Hatipoğlu'nu Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Yalaz'ın açıklamalarına benzer açıklamalar ile eleştrimişti. Hatta bu eleştiriler ulusal basına kadar taşınmış ve Büyükerşen-Hatipoğlu gerginliği tavan yapmıştı.

Bu gerilim üzerinden birkaç ay sonra CHP'nin yeni İl Başkanı Talat Yalaz'ın benzer söylemler ile AKP'ye katılan Hatipoğlu'nu ağır eleştirmesi yeni bir tartışma başlatacak gibi görünüyor.

İYİ Parti'den Milletvekili seçilen ancak; henüz  1 yılını bile doldurmadan partisinden tırnak içerisinde olaylı şekilde istifa eden Nebi Hatipoğlu siyasi gündemden düşmüyor. Geçtiğimiz günlerde AK Parti saflarına katılan ve rozetini Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan alan Hatipoğlu'na eski partisi İYİ Parti'den olduğu kadar muhalefetin farklı kanatlarından da eleştiriler oldukça şiddetli şekilde gelmeye devam ediyor. Son olarak bu kervana katılan isim CHP İl Başkanı Talat Yalaz oldu.

talat yalaz 1

İl Başkanı Yalaz açtı ağzını yumdu gözünü

Partisinin haftalık olağan toplantısında söz alan CHP İl Başkanı Talat Yalaz Nebi Hatipoğlu'nu adeta bombardımana tuttu.

CHP'li Yalaz AKP'li Hatipoğlu hakkında çarpıcı bir açıklamaya imza attı ve;

“Bilindiği üzere Nebi Bey'in en ufak bir siyasi birikimi ve kendisine ait bir ideolojisi yok. Hatipoğlu'nun tek özelliği çok parasının olması. İYİ Parti seçmeninin oyları ile milletvekili olan Nebi Hatipoğlu'nun geçtiğimiz hafta AKP’ye geçmesi tam bir skandal. Nedense Eskişehir’de bir kişi dahi bu duruma şaşırmadı. Çünkü tamamen malumun ilamı oldu. Seçildiği günden itibaren tek derdi Cumhuriyet Halk Partisi olan Nebi Hatipoğlu, İYİ Parti seçmeni ile bağlarını daha seçildiği gün kopardığını bu son hamlesi ile ispatladı. Biz hep şunu söyledik; Kendisinin en ufak bir siyasi birikimi ve ideolojisi yoktur. Tek özelliğinin çok parası olması olduğunu herkes biliyor. Şimdi de bu parası ile başka amaçlara ulaşmanın hayalini kuruyor. Bu çabaları elbette bizim de kulaklarımıza geliyor.” ifadelerini kullandı.

nebiğ 1

Talat Yalaz'dan "aldatılan" İYİ Parti seçmenine çağrı var!

Konuşmasının devamında İYİ Parti seçmenine seslenen Talat Yalaz “Aynı şehirde yaşadığımız ve pek çoğu arkadaşımız, dostumuz ve akrabamız olan İYİ Parti seçmenine hemşerileri olarak bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bir kere parası ile ön planda olmayı kendisine düstur edinen birisini vekil olarak seçtiniz. Ve bu zat sizi yanılttı. Maalesef siyasi iradenizi de yok saydı. Bu durumun sizlerde ciddi bir farkındalık yarattığını toplum içerisinde oluşumuz sebebiyle rahatlıkla görebiliyoruz. Artık, inanıyorum ki Eskişehir seçmeni parasıyla ön planda olanlara değil, Eskişehir sevdası ve hizmet aşkıyla ön planda olanların yanında saf tutacak. İYİ Parti seçmenini de net şekilde bu kapsamda görüyoruz. Sizlerle birlikte bu şehri İç Anadolu’nun ortasında bir yıldız gibi parlatmaya devam edeceğimize inancımız tam.” diyerek üzeri kapalı olsa da yerel seçimde ittifak çağrısı yaptı.

CHP İl Başkanı Yalaz'ın konuşmasında Nebi Hatipoğlu'na yaptığı ağır eleştirilerin yanında İYİ Parti seçmenine yaptığı ittifak çağrısı ve eleştirilerinde Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in ifadelerine çok benzer ifadeler kullanması dikkat çeken önemli detaylar oldu.