Eski bir Rum köyü olan ve Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesine yaklaşık 20 km uzaklıkta bulunan 'Süleymanpaşa Yeniköy' ziyaretçi defterinde ismini henüz yazdırmamış olanlar için bir fırsat sunuyoruz.

Süleymanpaşa Yeniköy, tarih sahnesine çok daha eski dönemlerde çıktığı düşünülen bir köy. Deniz kıyısında ve iki dağın arasında saklanmış bir vadi üzerinde yer alan bu sevimli köy, bir zamanlar manastıra ev sahipliği yapmış. Tarihi manastırı artık sadece kalıntılarıyla anımsayan Yeniköy, bu kalıntıları ile ziyaretçilerine tarihsel bir yolculuk sunuyor.

Yeniköy, sadece tarihiyle değil, aynı zamanda doğal güzellikleriyle de göz dolduruyor. Köyün bulunduğu bölge, yamaç paraşütü sporuna da ev sahipliği yapıyor. Adrenalin tutkunlarının uğrak noktası olan Yeniköy, Marmara Denizi ve adaların büyüleyici manzarasını ziyaretçilere sunarak unutulmaz anılar biriktirmeye yardımcı oluyor.

Yeniköy, geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan bir köy. Ancak köy halkı, aynı zamanda günübirlik ziyaretçiler için birçok hizmet sunmakta. Eşsiz lezzetlerle dolu köy kahvaltısının tadını çıkarabilir, doğal ürünler arasından seçiminizi yapabilirsiniz.

Yeniköy, 6 Aralık 2012 tarihinde Tekirdağ'ın büyükşehir statüsü kazanmasının ardından mahalleye dönüşerek Süleymanpaşa İlçesi'ne bağlandı. Ancak köyün tarihi ve kültürel özelliklerini koruyarak, ziyaretçilerine hala özgün bir deneyim sunmaya devam ediyor.