Gün içerisinde sosyal medya platformlarının en gözdelerinden bir tanesi olan Twitter tarafından resmi bir açıklama geldi. Uzun zamandır binlerce kişi tarafından beklenen mavi tik başvurularının sadece birkaç hafta kadar kısa süre içerisinde başlayacağının duyurusu yapıldı.

Duyuru sırasında gün itibari ile yeni doğrulama başvuru süreçlerinin kullanımlarının sunulacak ve Twitter üzerinde doğrulama için herkese açık olan uygulamaların incelenmeye başlanacağı bildirildi. Geride kalan birkaç aylık süreç içerisinde doğrulama uygunluk kriterlerine açıklık sunmak için çalışmaların devam ettiği, halkın geri bildirimleri ile şekil alan bir politika başladığı gösterildi.

Bir yandan da etkin olmayan ya da eksiklikleri olanlar gibi artık güncellenmiş olan doğrulama kriterlerini karşılamamakta olan hesaplardan doğrulanmış rozetlerin otomatik bir şekilde kaldırılması ile bu politika izlenmeye başlayacak. Herkese açık geri bildirim süreçlerine nasıl katılabilecekleri ve Twitter üzerinde doğrulamayı nasıl iyileştirebileceklerine dair fikirlerin paylaşılacak olduğu bir alan yer alacak.

Gün içerisinde uygulama sunumu…

Bugün içerisinde yapılan uygulama sunumuna bakılacak olduğu zaman Twitter üzerinde doğrulama sırasında daha fazla şeffaflık, güvenilirlik ve netlik sağlanması için planların olması bir sonraki planlardaki dönüm noktası olmasına işaret ediyor. Başvuru süreci ve insanların Twitter üzerinde kimler ile etkileşimlerde olduğunu anlamalarına yardımcı olmak için çalışmaların sonraki adımları da yapılan açıklama sırasında paylaşılmıştır.

Doğrulama kimler için uygun olacak?

Twitter doğrulama yapmaya hak kazanmak için belirli kategorilerde yer alan kriterlere uygun olmak gerekir. Bunlar;

  1. Devlet kurulu
  2. Şirket, marka ya da kuruluşlar
  3. Haber kuruluşu ya da gazeteciler
  4. Eğlence
  5. Spor ya da oyun
  6. Aktivistler, organizatör ya da farklı etkileri olan kişiler hak kazanabilecekler.

Doğrulama politikası içerisinde belirtilen kategorilere uygun bir şekilde ek olarak hesaplarda eksiklik olmaması, profil isimleri, resimler, onaylanan e-posta adreslerinin ve telefon numaralarının tam olması gerekir. Hesapların son 6 aylık süreç içerisinde aktif olması ve Twitter kurallarına bağlılık kayıtlarının yer alması şartı aranır. Politika içerisinde uygun bulunmayan hesaplar hakkında daha fazla bilgi açıklama detaylarından edinilebilecek.

Doğrulama başvuruları

Önümüzdeki birkaç hafta içerisinde hak kazanan ve yapmak isteyen herkes Twitter yeni doğrulama uygulamasını direk hesap ayarları sekmesinde bulabilecekler. Yeni gelecek olan güncelleme gün içerisinde hemen görülmeyecek. Başvuruların zamanlarında incelenmesi ve kademeli bir şekilde yapılacak olması gelen açıklama detaylarında dikkatleri çekmiş oldu.