Türk Hava Yolları (THY), Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırıları sebebiyle Tel Aviv seferlerine dair yolculara önemli haklar tanıdığını duyurdu. Peki, bu haklar neler ve yolcular nasıl yararlanabilecek?

Neden Bu Karar Alındı?

Hamas'ın İzzeddin Kassam Tugayları'nın Gazze Şeridi'nden İsrail'e başlattığı saldırılar sebebiyle THY, yolcuların mağdur olmaması adına Tel Aviv uçuşlarında ücretsiz iptal ve erteleme gibi ilave haklar tanıma kararı aldı.

Ücretsiz Haklar ve Tarihler

7-9 Ekim tarihlerindeki biletleri olan THY ve AnadoluJet yolcuları, Tel Aviv seferlerini etkileyen bu olaylar nedeniyle ücretsiz iptal, erteleme ve rezervasyon değişikliği haklarına sahip. Aynı tarihlerdeki seferler için ücretsiz iade işlemleri 9 Ekim Pazartesi'ye kadar gerçekleştirilebilirken, biletlerin geçerlilik tarihi 30 Kasım'a kadar uzatılabilecek.

Detaylı Bilgi ve Uçuş Gecikmeleri

Yolcular, söz konusu haklara dair detaylı bilgiye THY'nin resmi internet sitesi üzerinden ulaşabilirler. Ancak, THY'nin Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı'na olan seferleri, yaşanan olaylar sebebiyle gecikmeli gerçekleştiriliyor.