Hava almadan uyanan geceler, ertesi günü zorlu bir hale getiren burun tıkanıklığından kurtulmak için bu yöntemleri deneye bilirsiniz. Hem doğal, hem de etkili bu yöntemler sizi burun tıkanıklığı sebebiyle yaşadığınız nefes alıp verme güçlüğünden kurtarabilecek.

Tuzlu Su Kürü

Ilık ve tıkanık burunlar için hayat kurtarıcı bir çözüm: Tuzlu su. Burun akıntısını ve şişliği azaltmak için burun içini ılık ve tuzlu suyla yıkayabilirsiniz. Bu doğal çözümü evde kolaylıkla uygulayabilirsiniz.

Soğan Kokusuyla Ferahlık

Evde mevcut olan bir diğer etkili yöntemse: Soğan. Soğanın güçlü kokusu, burun tıkanıklığını açmada mükemmel bir yardımcıdır. Bir soğanı kesip koklamak veya yemek yaparken soğan kullanmak, burnunuzu ferahlatabilir.

Nemlendirici Buhar Banyosu

Buhar banyosu da tıkalı burunlardaki tıkanıklığı gidermeye yardımcı olan bir diğer doğal çözüm. Sıcak su buharı, burun mukozasını nemlendirerek tıkanıklığı hafifletir. Buhar banyosunu daha etkili kılmak için, nane yağı veya okaliptus gibi bitkileri ekleyebilirsiniz.

C Vitamininden Zengin Limon

C vitamini deposu limonu da listemize ekliyoruz. Limon, bağışıklık sistemini destekleyerek enfeksiyonlara karşı koruma sağlar. Limon suyu ve bal karışımını içmek veya limon dilimlerini çiğnemek, tıkalı burun problemini hafifletebilir.

Zeytinyağıyla Doğal Yağlanma

Doğal yağlanma sağlayan son yöntem: Zeytinyağı. Burnun içine birkaç damla zeytinyağı damlatmak, burun tıkanıklığını giderebilir. Aynı zamanda, uygulandığı bölgenin kurumasını da önleyebilir. Zeytinyağı ile bu yöntemi deneyerek burun tıkanıklığınızdan kurtulmanız mümkün.