Tüm Bel-Sen'den memur, emekli ve yerel yönetimlerde çalışan emekçilere yapılan düşük maaş zammına tepki açıklaması geldi.

Tüm Bel-Sen Eskişehir Şube Başkanı Gerçek Bilyaz İzgü yaptığı yazılı açıklama ile yetersiz zamlara karşı tepki gösterdi. İzgü imzası ile yapılan yazılı açıklamada;

" Milyonlarca memur, emekli ve aynı zamanda Biz Yerel Yönetimlerde çalışan emekçilerinin de beklediği Aralık ayı enflasyon oranları açıklandı. Buna göre enflasyon aylık bazda yüzde 2,93, yıllık ise yüzde 64,77 oldu. Bu açıklanan rakamlarla milyonlarca Kamu emekçi ve emekliyi hayat pahalılığı altında ezilmeye devam etmektedir.

TÜİK’in belirlediği rakamlar gerçeği yansıtmamaktadır. TÜİK rakamları ile bağımsız Enflasyon belirleme kuruluşları arasında en az yüzde 25 oranında fark vardır. Biz Yerel Yönetimlerde çalışan emekçiler olarak, elimize zamlı maaşlarımız geçmeden zam yağmuruyla karşı karşıya kaldık. TÜİK’in manipüle ile belirlediği rakamlara rağmen verilecek olan yüzde 49,25’lik artışlar henüz elimize gelmeden eriyip bitmiştir.

Bu verilen zam oranları ile enflasyon karşısında Kamu emekçileri mağdur edilmiştir. Avrupa da Enflasyon 1.’si olan Türkiye deki Enflasyon rakamları 3 haneli rakamlardadır. Yoksulluk sınırının 47 bin lirayı aştığı gönümüzde Emekçilerin maaşları yoksulluk sınırının altında kalmıştır.

Biz Yerel Yönetim Emekçileri olarak bu zam oranlarını yeterli bulmuyoruz. İnsanca yaşayabilmek için yoksulluk sınırının üstünde maaşlar istiyoruz. Bütün Yerel Yönetimlerde çalışan Memur arkadaşlarımızı sendikamızda örgütlenmeye ve birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz." ifadelerine yer verildi.