Haber: Buğrahan Doğangil

CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, Sözcü TV’de Saygı Öztürk’ün sunduğu “Sisler Bulvarı” programına konuk oldu.

Programda usta gazeteci Saygı Öztürk’ün sorularını yanıtlayan Ayşe Ünlüce birçok önemli konuya değindi. Bu konulardan biri de Ayşe Ünlüce’nin adaylığı sonrası şehirde başlayan “Yılmaz Hoca sekreterini aday yapıyor!” dedikoduları oldu.

Ayşe Ünlüce; “Büyükşehir Belediyesinde Genel Sekreter bürokrasinin başıdır!”

CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, Saygı Öztürk’ün “Kamuoyunda Yılmaz Hoca sekreterini aday yaptı gibi yanlış bir algı yaratıldı. Bu konuda ne demek istersiniz?” minvalindeki sorusuna;

“Evet bu durum sürekli benim de kulağıma geliyor. Hatta bu durumla ilgili oldukça ilginç ve komik anılarım da oldu. Ancak bu oldukça yanlış bilinen bir hadise diyebilirim.

Büyükşehir Belediyesinde “Başkan Yardımcısı” diye bir mevki yok. İlçe ve belde belediyelerinde bu mevki olmasına karşın büyükşehirde başkan yardımcısı olmadığı için tüm bürokrasinin ve bürokratik süreçlerin başında Büyükşehir Genel Sekreteri oturuyor.

Toplumun bir kesiminde bu söylenti olsa da toplumun büyük bölümü de “Genel Sekreter” ne demek, ne iş yapar çok iyi biliyor. Genel Sekreter Büyükşehir Belediye Başkanı’na karşı birinci dereceden sorumludur, yapılan tüm işlerden sorumludur. Ve belediyede yapılan hemen her işi yürüten kişidir.” şeklinde bir cevap verdi.

Ünlüce bu cevabı ile kamuoyunda yaratılmak istenen yanlış algıyı da bir kez daha kıran bir açıklama yaptı ve belediyecilik konusundaki bilgi birikiminin ne denli yüksek olduğunu bir kez daha vurguladı.