Ege Bölgesi'nin göbeğinde yer alan ve Batı ile Orta Anadolu'yu birbirine bağlayan Uşak, coğrafi konumunun sağladığı iklim çeşitliliği ile ön plana çıkmaktadır. İklim özelliklerinin ve bitki örtüsünün çeşitliliği ile kendine özgü bir atmosfere sahip olan Uşak, aynı zamanda ilçelerinin merkeze olan farklı mesafeleri nedeniyle nüfusunun merkezi ve ilçeler arasında dağıldığı bir şehirdir.

Eski dönemlerden beri gözde bir yaşam alanı olarak kabul edilen Uşak, tarihi değerlerinin zenginliği sayesinde farklı yörelerden birçok misafir ağırlamaktadır. Bu durum bazı dönemlerde şehrin nüfusunun artmasına sebep olabiliyor. Aynı zamanda Uşak ili, Türkiye'de elektriği ilk kullanan şehir olma özelliğini taşıyor.

Uşak'ın kaç ilçesi var?

Uşak'ta merkez ilçe dahil toplam 6 ilçe bulunmaktadır. Merkez ilçe, alan bakımından en geniş ilçedir. Diğer yandan, ilin en küçük ilçesi Karahallı'dır.

Uşak ilçe isimleri

1. Uşak Merkez
2. Banaz
3. Eşme
4. Karahallı
5. Sivaslı
6. Ulubey

Uşak nüfusu

2022 yılına göre Uşak nüfusu, tam olarak 375.454 kişi olarak kayıtlara geçmiştir. Bunun içinde 186.693 birey erkek cinsiyetten, geriye kalan 188.761 kişi ise kadın cinsiyetten oluşmaktadır.

Uşak nüfusu 2023

Uşak'ın 2023 yılına dair nüfus tahmini önceki yılların nüfus artış hızlarına dayanarak hesaplanmaktadır. Bu tahminlere göre, şehrin nüfusu 377.123. Ancak, bu bir tahmin olduğu için kesin sayılar 2024 yılının başında açıklanacak olan resmi nüfus bilgileri ile netlik kazanacak.

Uşak'ın yıllara göre nüfusu

Uşak yıllara göre nüfus