AK Parti'de belediye başkanlığı için aday adaylığı başvuruları geçtiğimiz gün sona erdi ve gözler 26 Kasım'da yapılacak temayül yoklamasına çevrildi.

AK Parti Eskişehir'de 57 isim aday adaylığı başvurusu geçekleştirdi. En fazla başvuru Alpu'ya olurken, Sivrihisar'a hiç başvuru yapılmadı. Beylikova'da ise Vahit Kara aday adayı oldu.

Vahit Kara, geçtiğimiz gün Beylikova Belediye Başkanlığı için resmi aday adaylığı başvurusunu yaptı. Kara, evraklarını AK Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan’a teslim etti.

Vahit Kara, aday adaylığını sosyal medya hesabından, "Beylikova ilçemiz için Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvurumuzu yapmış bulunmaktayız. Rabbim yar ve yardımcımız olsun." sözleriyle duyurdu.

Vahit Kara Kimdir?

1979 Sivrihisar doğumlu olan Vahit Kara, ilk orta ve lise'yi Bolvadin'de tamamladı. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden 2002 yılında mezun oldu. Açık Öğretim Adalet Meslek Yüksek Okulunu bitirdi. C sınıfı iş güvenliği uzmanı.

Kara, askerlik vazifesini kısa dönem olarak ifa etti ve Eskisehir'de özel bir firmada iş hayatına başladı. 2006 yılında Karapazar Tarım Kredi, 2009 yılında Kayı Tarım Kredi ve 2014 yılında Beylikova Tarim Kredi Kooperatiflerinde farklı ünvanlarla görev yaptı. 2020 yılında ise halen çalışmakta olduğu, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürlüğü, Tedarik Daire Başkanlığına Yönetmen olarak tayin oldu.

Vahit Kara, Evli ve 3 çocuk babasıdır.