Teknoloji dünyasında hızla yükselen bir trend olan yapay zeka, tercihleri ve yetenekleri ile şaşırtmaya devam ediyor. Bu sefer de Türkiye'nin şehirlerinin isimlerine yeniden şekil verdi.

Yapay Zeka Dönemi Hız Kazanıyor

Gelişen teknoloji, hayatın hemen hemen her alanına hızla entegre oluyor. Son bir yıl içinde yapay zeka motorlarının kullanımı arttı. Sadece işlerinde değil, aynı zaman eğlence sektöründe de başarılı adımlar atan yapay zeka araçları, vatandaşlar tarafından da sıklıkla kullanılıyor. Meraklı kullanıcılar, yapay zekanın sınırlarını zorlamaya devam ediyor.

Çılgın İstek: Şehirlere Yeni İsimler

Yapay zekanın neler yapabileceğini merak eden bir sosyal medya kullanıcısı, hem eğlenceli bir deney yapmak hem de yapay zeka motorlarının yeteneklerini ölçmek için ilginç bir teklifte bulundu. Türkiye'deki şehirlerin isimlerini yapay zekanın belirlemesini talep etti. Sorunun yanıtı da oldukça renkli oldu; yapay zeka, İstanbul'a 'İstarmoni', Ankara'ya 'Atatürk' ve Yozgat'a ise 'Boğazlıyan' ismini verdi.

Sosyal Medyada Viral Olan Paylaşım

Yeni isimler kısa sürede binlerce yorum ve beğeni alarak viral hale geldi. Kullanıcılar şeklini alışılagelmişin dışında çizen ve sınırları zorlayan bu deneyime büyük ilgi gösterdi. Yapay zekanın sunduğu yeni isimler, sosyal medya üzerinde çeşitli sohbetler ve tartışmaları da beraberinde getirdi. Yapay zekanın gelecekte ne gibi yenilikler getireceği ise merak konusu olmaya devam ediyor.

Yapay zeka Eskişehir’e ‘Modern’ ismini verdi