Mustafa ve Fatma Yozgat'ta en çok kullanılan isimler olurken, diğer isimler de listede yerini aldı: İşte ADNKS'nin açıkladığı isimler...

Yozgat'ta hangi isimler daha popüler, en çok hangi isimler tercih ediliyor? İsimler, kişinin kişisel kimliğinin yanı sıra toplumsal bağları ve kültürel arka planını da temsil eder. Adı üzerinde anlam ve önem yüklenen bireyler, toplumlarıyla olan bağlarını güçlendirir.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) verileri doğrultusunda, Yozgat'ta en çok kullanılan erkek ve kadın isimleri ortaya çıktı.

Mustafa Liderliği Kaptı, Ahmet ve Mehmet Takip Etti

ADNKS verilerine bakıldığında, Yozgat'ta erkekler arasında en popüler isim 7.628 kişiyle Mustafa oldu. Mustafa'yı sırasıyla 6.085 kişi ile Ahmet, 4.468 kişi ile Mehmet, 4.112 kişi ile Ali ve en son olarak da 3.352 kişi ile Osman takip etti.

Yozgat'ta Fatma İsmi Zirvede

Kadınlar arasında ise, 6.151 kişiyle en çok tercih edilen isim Fatma oldu. Fatma'yı 4.730 kişiyle Hatice, 4.451 kişiyle Ayşe, 3.821 kişiyle Emine ve 3.773 kişiyle Zeynep izledi.

ADNKS verileri, aynı zamanda Yozgat'ın sosyal ve kültürel trendlerini gün yüzüne çıkarıyor. Bu isimler, Yozgat halkının kültürel tercihlerini, sosyal değişimlerini ve toplumsal trendlerini de yansıtıyor.