"Seçime Doğru" programında Murat Taşkın ve Arif Anbar'ın sorularını yanıtlayan Zihni Çalışkan Eskişehirspor'un sorunları ve izlenmesi gereken yeni yol haritası ile ilgili de konuştu. Zihni Çalışkan'ın sorulan sorular üzerinden Eskişehirspor ile ilgili yaptığı açıklamalarda dikkat çekici satır başları ortaya çıktı.

Zihni Çalışkan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle sıralanıyor:

- "Milletvekilliği adaylık sürecinde ve il başkanlığı sürecinde hem parti hem de şahsım adına Eskişehirspor'un hep yanında oldum. Fakat bunu diğer adaylar gibi seçim yatırımı olsun diye değil içimden geldiği için, Eskişehirspor sevdalısı olduğum için yaptım."

- "Eskişehirspor'u destekleyen ve Eskişehirspor altyapısında oynayan 8 - 10 yaşındaki kardeşlerimizin umutsuzluğuna, göz yaşına dayanamıyorum."

- "Hem Mehmet Şimşek'e hem de Erkan Koca'ya sonsuz teşekkür ediyorum. İki başkan ile de ciddi çalışmalarımız oldu."

- "Sayın Valimiz Erol Ayyıldız önderliğinde iki başkanın da çabaları gerçekten takdire şayan."

- "Umut ediyorum ki TFF statüyü değiştirir ve Eskişehirspor ligde kalır. Bu gerçekleşirse tüm milletvekillerinin Sayın Bakan Fatih Dönmez önderliğinde Eskişehirspor için 'ne yapabiliriz' konusunu konuşması gerekiyor."

- "Eskişehirspor bu şehrin hassas sinir uçlarından bir tanesi. Benden talep edilecek her türlü desteği gerçekleştirmeye varım."

- "Eskişehirspor konusunu sevgi diliyle çözen ve Eskişehirspor'un gençlerine bir umut ışığı yakan seçim sürecinde büyük avantaj sağlar."

- " Sayın Bakanımız ile bundan yaklaşık 1 - 1,5 yıl önce Eskişehirspor'a sponsorluk konusunu görüştüm ve olumlu geri dönüşler aldım. Bizim bu konuları tekrar sahaya koyup alternatifler üretmemiz lazım. Bu alternatifleri üretip, uygulamaya koyduğumuz anda Eskişehirspor dokunuşu şehirde mutluluğa dönüşür."