Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, adres değişikliği yaparak farklı illere göç eden seçmenlerin 31 Mart 2024'teki yerel seçimlerde oy kullanabilmeleri için en geç 1 Ekim 2023'e kadar adres bildirimlerini tamamlamaları gerektiğini söyledi.

CHP'li Akın, depremlerden etkilenerek başka kentlere yerleşmek zorunda kalan milyonlarca vatandaşın durumunun üzerine giderek, belediyelere duyarlılık çağrısı yaptı. 6 Şubat 2023'teki depremden sonra Türkiye'nin dört bir yanına dağılan ve henüz adres bildirimlerini tamamlamamış olan vatandaşlar için büyük bir endişe duyulduğunu ifade etti.

Oy Kullanma Hakkı İçin Adres Bildirimi Şart

Akın, "Yerel seçimlerde oy kullanabilmek için, seçmenin yaşadığı adreste seçim başlangıç tarihi olan 1 Ocak 2024 tarihinden üç ay önceye kadar adres bildirimi yapması gerekmektedir." dedi. Bu, deprem nedeniyle veya başka sebeplerle adres değiştiren vatandaşlar için son derece önemli.

CHP'li Belediyelerden Topluma Çağrı

Ayrıca, CHP'li belediyelerin tüm vatandaşlara bu konuda duyuru yapacağını da ekleyen Akın, "Belediye başkanları ve belediyeler, sosyal medya hesapları, halka açık alanlar ve duyuru panoları üzerinden 1 Ekim 2023'e kadar adres değişikliği yapamayan vatandaşlara çağrıda bulunacaklar." dedi. Akın, vatandaşların yerel yönetimlerin çalışmalarına katılımını sağlama adına çok önemli olduğunu belirtti.