Haber: Buğrahan Doğangil

Ziraat Türkiye Kupası'nda tarihinde ilk kez mücadele eden temsilcimiz Anadolu Üniversitesi SK ilk tur maçında istemediği bir sonuçla karşı karşıya kaldı. Anadolu Üniversitesi SK Bölgesel Amatör Lig temsilcisi Sincan Belediyespor'a kendi sahasında 2-1 kaybederek Ziraat Türkiye Kupası'na veda etti.

Anadolu Üniversitesi - Sincan Belediyespor mücadelesi 27 Eylül Çarşamba günü saat 14.30'da, ESOGÜ Stadyumu'nda oynandı. Tek maçlı eleminasyon sistemi ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası 1. Tur'unda Anadolu Üniversitesi SK evinde Sincan Belediyespor engelini aşamadı. Tur atlayan taraf Ankara ekibi Sincan Belediyespor oldu.

anadolu sincan 12

Anadolu Üniversitesi SK, Sincan Belediyespor karşısına; Özal Keklik, Hüseyin Tokmak, Rıdvan Coşkun, Cankut Atasoy, Ali Fırat Horasan, Halil İbrahim Yazğılı, Emirhan Subaş, Metin Emre Karaal, Nizamettin Akgül, İbrahim Zeytin ve Okan Sarı 11'i ile çıktı. Kupa mesaisinde, Teknik Direktör Sertaç Gezer'in az da olsa ligde oynattığı kadroya göre bir rotasyona gittiği görüldü.

Maç tempolu ve bol pozisyonlu başladı. İlk golü bulan rakip Sincan Belediyespor oldu. 16. dakikada, korner atışı sonrasında kafa vuruşu ile Sincan Belediyespor kaptanı Bahadır Can takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarının geri kalan kısmında ise Anadolu Üniversitesi SK etkili oldu. Dakika 29'da penaltı kazanan temsilcimiz bu penaltı atışından kaptan Ali Fırat ile yararlanamadı. Hemen akabinde ise, 32. dakika'da Metin Emre Karaal'ın golü geldi ve skor 1-1 oldu. Anadolu Üniversitesi SK ilk yarıda çok pozisyona girse de fırsatları değerlendiremedi ve devre 1-1 bitti.

İkinci yarıda ise Anadolu Üniversitesi SK zaman zaman pozisyon bulsa da Sincan Belediyespor'un etkili oyunu vardı. 59. dakikada Canberk Özçakır ile öne geçen Sincan Belediyespor 90 dakikanın sonuna kadar bu skoru korumayı başardı. Anadolu Üniversitesi SK ikinci yarıda da girdiği pozisyonlardan gol çıkarmayınca ilk turda kupaya veda eden ekip oldu.

Eskişehirspor yönetimi ve İbrahim Baş da maçı takip etti

Anadolu Üniversitesi SK'nın rakibi Sincan Belediyespor, 2023-2024 BAL sezonunda Eskişehirspor ile aynı grupta mücadele verecek. Anadolu Üniversitesi SK - Sincan Belediyespor mücadelesi Eskişehirspor'un direkt rakibini gözlemlemek adına da önemli bir prova olarak görülüyordu. Tribünlerde  Eskişehirspor taraftaları ve Eskişehirspor Yönetim Kurulu ile birlikte Teknik Direktör İbrahim Baş da maçı takip edenler arasındaydı.

es es yönetim sincan