Haber: Buğrahan Doğangil

Eskişehir'i ve Eskişehir futbolunu 2023-2024 sezonunda TFF 3. Lig'de temsil edecek Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü yaz hazırlık döneminin sonuna doğru yaklaşıyor. Yaz hazırlık döneminde şimdiye değin iki etaplı bir kamp çalışması geçiren Anadolu Üniversitesi, ilk etap kampını Eskişehir'de ikinci etabı ise Afyonkarahisar'da tamamladı. Afyonkarahisar kampında daha fazla taktik ağırlıklı çalışan Anadolu Ünversitesi bu kampta 4 hazrılık maçı oynayarak sezon öncesi eksiklerini görme şansı buldu.

Anadolu Üniversitesi'nin şampiyon teknik direktörü Sertaç Gezer Afyon kampında takımının durumunu ve eksiklerini analiz ederek üçüncü etap kampında bu eksikleri, ekibiyle birlikte gidermeye çalışacak. Aynı zamanda yeni sezon için son hazırlıkların da yapılacağı üçün etap kampı bugün saat 17.30'da Abdurrahman Temel Sahası'nda yapılacak antrenman ile başlıyor.

WhatsApp Image 2023-07-17 at 16.07.20

Üçüncü etap kamp programında Anadolu Üniversitesi'ni neler bekliyor?

Teknik direktör Sertaç Gezer ve ekibinin idaresinde bugün başlyacak üçüncü etap kamp çalışmaları Eskişehir'de gerçekleşecek. 1 Eylül'de noktalanması planlanan çalışmalar yaklaşık 10-11 gün sürecek. Anadolu Üniversitesi bu süreçte artık yeni sezon öncesi son hazırlıklarını yapacak. 1 Eylül'de kampın sona ermesinin ardından 2-3 günlük bir izinin ardından takımın, 4 Eylül gibi Eskişehir'de yeniden toplanması ve artık TFF 3. Lig 2. Grup ilk hafta maçı olan Sapanca Gençlikspor maçının hazırlıklarına başlaması bekleniyor. TFF 3. Lig'de 2023-2024 sezonu 9-10 Eylül tarihlerinde start alacak.

Anadolu kampta 2 hazırlık maçı oynamayı planlıyor

Hazırlık maçlarının tarihi ve rakipler henüz netleşmiş değil. Bu yönde yönetim kurulunun çalışmaları ve araştırmaları devam ediyor. Anadolu Üniversitesi hazırlık maçlarından biri için Eskişehir Demirspor'a teklif götürse de Demirspor henüz maç temposuna hazır olmadığı için bu maç oynanmayacak. Anadolu Üniversitesi'nin oynayacağı 2 hazırlık maçında rakiplerinin Kütahya ve İnegöl bölgesinden olması bekleniyor. Fakat bu konuda henüz neteleşen bir durum söz konusu değil.

Transfer çalışmaları devam ediyor

Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü yeni sezona hazırlanırken bir yandan da transfer çalışmalarını sürdürüyor. Sertaç Gezer'in raporları doğrultusunda Anadolu Üniversitesi yönetim kurulunun stoper, sağ bek ve orta saha mevkii için transfer yapmak istediği ve bu konuda çalışmaların sürdüğü bilgisi var. Transfer edilecek isimler konusunda ise net bir durum yok. Oyuncular ile görüşmeler sürüyor.