Eskişehirspor İbrahim Baş'ın istekleri için harekete geçti

Eskişehirspor yönetimi, Teknik Direktör İbrahim Baş'ın istediği oyuncularla tek tek görüşecek

Yeni sezon öncesinde şu ana kadar Erdin Üzer, Hakan Aydemir, Ercan Kuruçay, Sergen Şakirler, Fatih Çakır ve kaleci İhsan Turgut Kirveli ile anlaşma sağlandı.Teknik adam gelmeden önce yönetim tarafından yapılan transferlerden sonra İbrahim Baş ile anlaşma sağlandı. Son dönemlerde gittiği takımlarda şampiyonluk yaşayan teknik adam İbrahim Bal, yönetime de geçtiğimiz günlerde transfer listesini vermişti.

Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca ve yönetim listede bulunan isimlerle temasa geçmeye başladı. Teknik Direktör İbrahim Baş’ın listesinde bundan önceki takımlarda çalıştığı eski öğrencilerinin de olduğu öğrenildi. Yönetim kulübün şartları doğrultusunda Baş’ın isteği oyuncuları transfer etmek için kolları sıvadı. Önümüzdeki günlerde listedeki bazı isimlerle uygu şartlar oluşursa anlaşma sağlanacak.

İşte bu bir sıkıntı. Nasıl mı?
Hoca hiç izlemediği bir oyuncu ile doğru karar veremez.
Daha önce çalıştığı dönemdeki kendi sistemine uyan kendi oyuncusu ile oynamak ister.
Bu hatayı transfer yasağı kalktığında bir sürü boşta kim varsa toplayıp küme düşen bir takımın başkan ve yöneticileri aynı hataları sürdürmeye devam ederseniz hoca belli olmadan transfer yapıp hocanı takım içindeki oyuncu sistemine uyan bir yapı kurmak için zamana ihtiyaç duyulan bir transfer döneminde hocanın belirlediği futbolcular transfer edilirse şayet sorumluluk hocanın olur. Ama benim aldığım futbolcular ile devam et dersen sonunda hoca da başarısızlık karşısında "elimde ki oyuncular ile bu kadar olur. Benim istediğim futbolcular alınmadı tıkandık." Der ve topu sana atar. Ki bu her zaman böyle olmuştur. 

Eğer bu kısır döngü içerisinde kaybolmadan ve daha fazla ligin dibini görmeden. Hocanın belirlediği futbolcular da transfer edilirse şayet kendi oyun sistemine uyan hem vakit kaybetmeden hem de hızlı bir şekilde bu ligden üst lige çıkma şansımız sıkıntısız bir şekilde sonuçlanır.