Törende konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, kadınları ve çocukları mutlu bir Odunpazarı için çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Odunpazarı Belediyesi’nin Eskişehir'de ve Türkiye'de belediyelerin kreş yapma zorunluluğunu ortaya çıkardığına dikkat çeken Başkan Kurt, “Bir yeni kreşin daha temelini atıyoruz. Cumhurbaşkanlığının 2021/14 sayılı genelgesiyle belediyelerin, kamu kurumlarının kreş yapması yasaklanmıştır. Ona rağmen biz 20 kreşi tamamlamak üzereyiz. Bunu belediye bütçemizi zorlamadan ve tasarruf genelgesine aykırı hareket etmeden gerçekleştiriyoruz. Bu konuda bize yardımcı olan bütün dostlarımıza, yardımsever Eskişehirlilere, iş insanlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Pek çok kreşimizi onların katkısıyla inşa ettik ve açtık. Bugün burada gördüğünüz alan EMKO tarafından belediyemize bağışlanmış bir arsadır. O nedenle EMKO’nun değerli Başkanı Ahmet Yıldız, yönetim kurulu ve üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Belediye ile işbirliği yaparak eğitime büyük bir katkıda bulundular. Diğer kooperatiflere de örnek olsun. Ayrıca bu alanın üstüne yapılacak olan inşaatın finansmanını sağlayan Haier gruba çok çok teşekkür ediyorum. Onlar da Eskişehir'de yatırım yaparken çalışanlarını düşünerek, çalışanları için kreşlerimizin tümünde kontenjan ayırmamız şartıyla bize bu bağışı yaptılar. Örnek bir davranıştır. Bütün sanayicilerimize örnek olun” dedi.

50’den fazla kadın işçi çalıştıran tüm kurumların kreş açmasının zorunlu olduğuna dikkat çeken Başkan Kurt, ancak bu zorunluluğa uyan olmadığının altını çizdi. Bu zorunluluğu takip edeninde olmadığını kaydeden Başkan Kurt, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Biz bunları vurguluyoruz. Bunların altını çiziyoruz. O nedenle kreş sayılarımızı arttırmaya devam ediyoruz. EMKO'da, TEKSAN'da, Tornacılar Sitesi'nde çalışan kadınlarımızın çocuklarının kreşe gelme ve kreşte eğitim alma hakkı vardır. Bu hakkın sağlanması için de bu kolaylığın ortaya konulması gerekir. Biz burada bunu gerçekleştiriyoruz. Kreşlerimize katkı sunanlara çok teşekkür ediyorum. Özellikle finansman ve arsa konusunda destekçi olan paydaşlarımıza bütün Eskişehirlilerin huzurunda minnetlerimi sunuyorum.”

Haier Europe İnsan Kaynakları Müdürü İsmail Mursallı ise, “Bu projenin hayata geçmesinde Odunpazarı Belediye Başkanımız Kazım Kurt'a, EMKO'ya ve tüm paydaşlara teşekkür ediyorum. Bu iş birliği sadece bir kreş inşa etmek değil, aynı zamanda toplumun dayanışma içinde neler başarabileceğini gösteren bir örnektir” diye konuştu.

Sanayi Sitesinin hayallerinden birini gerçeğe dönüştürdüklerini anlatan EMKO Başkanı Ahmet Yıldız da, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a EMKO’ya yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Yıldız, “Yapılmakta olan bu kreş, sitemizde ve bölgemizde çalışan annelerimizin rahat etmesini sağlayacaktır. Günlük ve sosyal yaşantılarını daha pozitif hale getirerek aile yaşantılarına bir nebze de olsa katkı sağlayacaktır” dedi.

Törene Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Haier Europe İnsan Kaynakları Müdürü İsmail Mursallı, EMKO Başkanı Ahmet Yıldız, CHP’nin Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Önder, Eskişehir Tornacılar ve Oto Tamirciler Odası Başkanı Adnan Karamanlı’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.