HABER: Buğrahan Doğangil

Eskişehir'in en köklü spor kulübü olan ve 1930 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Eskişehir Demirspor şehrin büyük bir markası. Demirspor'un çeşitli amatör branşlarda birçok sporcusu var. Bu branşların en önde geleni ise futbol. Kulüp başkanı Mehmet Ali Hünerlier futbol üzerinden yaptığı yorumlar ile kulübün genel durumunu ve hedeflerini Eskişehir Haber26'ya özel olarak aktardı.

İki sezondur Eskişehir Süper Amatör Küme'de şampiyonluk ipini göğüsleyen Eskişehir Demirspor, geçtiğimiz sezon sonunda ise Bölgesel Amatör Lig'e yükselmeyi başardı. Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü TFF 3. Lig'e yükseldiği için play-out maçı oynamayan Demirspor gelecek yıl Eskişehir'i BAL'da temsil edecek. Bu büyük başarının altında Mehmet Ali Hünerlier'in önderlik ettiği bugünkü Eskişehir Demirspor yönetiminin, teknik heyetin ve futbolcuların imzası var.

Eskişehir Demirspor Başkanı Mehmet Ali Hünerlier Facebook üzerinden gerçekleştirilen ve yaklaşık 35 dakika süren Eskişehir Haber26 canlı yayınında kulübün bu büyük başarılarına ve şehrin değerli bir markası olmasına rağmen neredeyse hiç destek görememesine isyan etti. Yönetim kurulu, Demirspor sevdalıları ve Eskişehir Demirspor markasına güvenen Eskişehirlilerin gayret ve çabaları ile kulübün ayakta kalmayı sürdürdüğünü söyleyen Hünerlier, kulübün bağlı olduğu ve temsil ettiği kurumdan ise hiç destek alamadığını ifade etti. Tüm bunlara rağmen gelen başarıların ise takımdaşlık ruhu, aile olmak ve Demirspor'un genlerindeki şampiyonluk arzusunun sonucu olduğunu da sözlerine ekledi.

Eskişehir Demirspor Başkanı Hünerlier, ayrıca kurumun ve TÜRASAŞ'ın Demirspor'a destek yerine aksine köstek olduğunu ve bundan duydukları üzüntüyü de net bir şekilde kameralar karşısında dile getirdi. Daha önceki yıllarda uygulanan desteklerin hiçbirinin verilmediğini hatta bunun üzerine Demirspor'un küçük organizasyonlardan ve yardımlardan gelen finansal gelirlerinin engellediğini de ifade etti.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen hem A takım seviyesinde hem de alt yaş kategorilerinde büyük başarılar elde eden Demirspor'un hedefinin Bölgesel Amatör'de iddialı olmak olduğunu da söyleyen Hünerlier, Demirspor için ellerinden ne geliyorsa yapmaya hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

Canlı yayında Sayın Mehmet Ali Hünerlier'in Demirspor'un genel durumu ile ilgili aktardıkları Eskişehir'in köklü camiasında işlerin dışarıdan göründüğü kadar stabil gitmediğini bizlere gösterdi. Eskişehir Demirspor'un başarılarını sürdürmesi ve marka değerini koruması için güçlü bir desteğe ihtiyacı olduğu ve kurum ile Demirspor'un acilen barışması gerekliliği de ortaya çıktı.