Haber: Buğrahan Doğangil

BAL'da sezonun başlamasına kısa bir süre kala, önümüzdeki sezonda bu ligde yer alacak takımlar da hazırlık maçları yapmaya devam ediyor. Yeni sezon hazırlıkları kapsamında, bugün saat 11.00'de iki Eskişehir temsilcisi Eskişehirspor ile Eskişehir Demirspor karşı karşıya geldi.

İki Eskişehir ekibi arasında oynanan hazırlık maçında ilk yarı, iki takım arasında dengeli şekilde geçti. Birbirini tartan ve oyun stratejisi oturtmaya çalıaşn takımlar ilk yarıda dengeli futbolu elden bırakmadı. Maç bu şekilde ilerlerken saha içinde çıkan olaylar ise bir anda maça damga vurdu. İlk yarının son dakikalarında gelişen tatsız hadise maça gölge düşürdü.

eses demir olaylar (2)

İki takımın futbolcuları arasında öncelikle pozisyon dolayısıyla sürtüşme yaşandı. İki futbolcu arsındaki faullü müdahale tartışması bir anda alevlendi. İki takımdan başka futbolcuların da bu tartışmaya katılmasıyla iş fiziksel kavgaya döndü. Saha içinde hiç görmek istemediğimiz davranışlar nedeniyle maç durduruldu. İki takım futbolcuları araya giren Eskişehirspor teknik heyeti ve Eskişehir Demirspor teknik heyeti üyeleri tarafından güçlükle sakinleştirildi. Olaylar bu noktada son bulmadı. Aşırı gergin olan ve sözlü sataşmalara sahne olan saha olayları devam edince araya hem iki takım yöenticileri hem de kulüp başkanları girdi. Sahaya inen Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca ve Eskişehir Demirspor Başkanı Mehmet Ali Hünerlier futbolcuları sakinleştirmeye çalıştı.

eses demir olaylar (3)

Sonuçta ise iki takım teknik heyetlerin de gayretiyle sakinleşti ve maça devam etme kararı alındı. Böylece Eskişehir derbisinin kötü bir olayla sona ermesinin önüne geçildi. Çıkan olaylar sonrasında hakemler ilk yarıyı bitirme kararı aldı ve karşılaşmaya ikinci itibiariyle devam edildi. Ayrıca iki takımda, kavganın odağında olan futbolcular, teknik ekiplerin ortak kararı ile oyundan alındı ve ikinci yarıya bu isimler çıkarılmadı.

Eskişehirspor ikinci yarısı futbol adına daha verimli geçen maçta Eskişehir Demirspor'u 65. dakikada Sezer Akyüz'ün attığı golle 1-0 mağlup etti. Eskişehirspor durum 1-0 iken bir penaltı atışından da faydalanamadı.

Maç sonunda ise Eskişehirsporlu ve Demirsporlu futbolcuların arasındaki gerginliğin sona erdiği ve bazı futbolcuların birbiri ile kucaklaştığı görüldü.

WhatsApp Image 2023-09-05 at 14.58.57