Flaş bir gelişme; Eskişehir'de, yeni eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala altı okul, deprem güvenliği gerekçesiyle boşaltılma kararı alındı. Depreme dayanıklı olmayan yapısı nedeniyle, ikisi lise, üçü ilkokul, biri ortaokul olmak üzere altı eğitim kurumu için bu acil karara imza atıldı.

Faik Alkan, Eğitim Sen Eskişehir Şubesi Başkanı, 11 Eylül 2023'te başlayacak yeni eğitim yılı öncesi, kentteki altı okulun boşaltılması kararını duyurdu. Alkan, "Eskişehir'de 50 kişiye dayanan sınıflar ve depreme dayanıklı olmayan okullar var. Eğitim öğretim 11 Eylül'de açılacakken, kentteki en büyük okullardan bazıları geç ama doğru bir karar ile boşaltılıyor" dedi.

Eskişehir'in tanınan eğitim kurumlarından olan Eskişehir Anadolu Lisesi, Porsuk İlkokulu, Ziya Gökalp İlkokulu, Tunalı İmam Hatip Lisesi, Mualla Zeyrek İlkokulu ve Sami Sipahi Ortaokulu, durumu nedeniyle boşaltılacak okullar arasında bulunuyor.

Alkan'ın açıklamasına göre okulların öğrencileri, farklı okullara yönlendirilecek. Eskişehir Anadolu Lisesi öğrencileri, TOKİ Şehit İkram Cirit Anadolu Lisesi'ne, Porsuk İlkokulu öğrencileri Gülay Kanatlı Ortaokulu'na, Sami Sipahi Ortaokulu öğrencileri ise Halil Sözer Ortaokulu'na nakledilecek. Ayrıca, Mualla Zeyrek İlkokulu öğrencileri, Şehit Barış Öztürk Ortaokulu'nda eğitimlerine devam edecek.