Eskişehirspor'da geçtiğimiz sezon devre arasında transfer edilen bazı futbolcular takımın Bölgesel Amatör Lig'e düşmesiyle birlikte ayrılmıştı. Bazı futolcuların durumu ise belirsizliğini koruyordu. Tecrübeli isimlerin BAL'da Eskişehirspor formasıyla mücadele etmesi için yönetimin girişimleri oldu; ancak birkaç tecrübeli isim dışında diğer futbolcular takımdan ayrılma kararı aldı.

Eskişehirspor'dan yetişen ve Eskişehirspor'un futbola kazandırdığı, transfer yasağı döneminde kadronun iskeletini oluşutran isimlerden de takımda kalan ve ayrılan birçok futbolcu mevcut. Öncelikle, Eskişehirspor'dan yetişen ya da ara transfer döneminde transfer edilen futbolcular fark etmeksizin kadroda kalan isimler şu şekilde sıralanıyor;

Arda Okumuş, Barış Memiş, Doğukan Ünal, Efehan Kaptan, Eren Altıntaş, Furgan Polat, Göktuğ Kaan Ünüvar, Hasan Alp Altınoluk ve Serdar Sudun. Bu oyuncuların takımda kalması kesinleşti.

Transfer dönemi ile birlikte başta golcü futbolcu Onur Arı olmak üzere Tolga Yakut, Eray Ertorun ve Berkay Tanır gibi Eskişehirspor'dan yetişen futbolcular takıma para kazandırarak ya da alacaklarını silerek ayrıldılar. Daha sonra ise eski takım kaptanlarından Hasan Ulaş Uygur takımdan ayrıldı. Yine, devre arası transfer edilen isimlerden Ahmet Hakan Şahin ve İsmet Kavuştu da net şekilde takımdan ayrıldığı açıklanan isimler oldu. Bu ayrılıklar sonrasında sıra belirsizliğini koruyan futbolculara geldi.

Eskişehirspor'un genç yıldızlarından Bartu Göçmen Yunus Emre Alagöz ve tecrübeli eldiven Kayacan Erdoğan ile görüşmeler devam ediyor. Bu üç oyuncu ile orta yol bulunmaya çalışılıyor. Aynı zamanda devre arasında takıma katılan Ayberk Altan'ın da takımda kalması yönünde, yönetim ile oyuncu arasında görüşmeler sürüyor.

Ayrılıkları resmi olarak açıklanmasa da geçtiğimiz sezon devre arasında takıma katılan ve başarılı bir görünüm ortaya koyan Ömer İnan ve İlker Sayan da yolcular arasında. Bu iki önemli isime üst liglerden teklifler olması Eskişehirspor'da kalmalarını neredeyse imkansız hale getiriyor.

Bölgesel Amatör Lig'de de tıpkı TFF 3. Lig'de olduğu gibi azami 25 kişilik bir kadro kurmak gerekiyor. Eskişehirspor yönetimi iç transferde görüşmelerini sürdürdüğü oyunculardan gelecek yanıtlara göre transfer sayısını belirleyecek. Teknik direktör İbrahim Baş'ın raporuna göre yapılacak transferlerde, bu tablodaki şartlar altında en az 8-9 futbolcunun daha Eskişehirspor'a katılması bekleniyor.