2023-2024 futbol sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de mücadele edecek Eskişehirspor'da tek amaç şampiyon olmak. Bu doğrultuda kurulan kadro büyük ölçüde şekillenmeye başladı. Yaz transfer dönemini oldukça hareketli geçiren Eskişehirspor kadrosuna çok tecrübeli ve öte yandan genç isimleri dahil etti. Eskişehirspor'da kalmayı tercih eden futbolcularla birlikte ise kadro neredeyse tamamlanma noktasına geldi. Eskişehirspor yönetimi gerçekleştireceği 3-4 genç oyuncu transferi ile sezon öncesi transfere nokta koymayı planlıyor.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) BAL özelinde, geçtiğimiz günlerde bir statü değişikliğine gitti. BAL'da 2001 ve üzeri doğumlu futbolcular "genç" kabul edilirken statü değişimi sonrasında 2002 ve üzeri doğumlu futbolcular "genç" kabul edilecek. Eskişehirspor yönetimi de bu doğrultuda kadroda eksik kalan noktalara 2002 ve üzeri doğumlu futbolcuları transfer etmek istiyor. Zira BAL'da takımlar 21 kişilik maç kadrosuna 6 genç oyuncu dahil etmek ve bu oyunculardan en az 2'sini oynatmak zorunda.

Eskişehirspor yönetimi RAMS Başakşehir FK'dan bir genç futbolcu ile anlaşma yolunda büyük aşama kaydetti. Yine farklı kulüplerden birkaç genç oyuncu ile de görüşmeler sürüyor. Bu transferlerin Eskişehirspor'un ilk etap kampı bitmeden takıma katılması bekleniyor.