Haber:  Buğrahan Doğangil

Fatih Baturaygil Olağan Mali Genel Kurul devam ederken söz almak istedi ve kürsüye çıktı. Baturaygil kürsüye çıkar çıkmaz Eskişehirspor’un finansal olarak bugünkü durumuna gelmesinde en büyük nedenlerden birinin Mesut Hoşcan döneminde yürütülen transfer politikası olduğunu söyledi. Eskişehirspor’un Süper Lig’de olduğu dönemde eski başkan Halil Ünal’ın kadrosuna dokunulmasa bu kulüp bu günlere gelmezdi diye sözlerine devam etti.

Fatih Baturaygil o dönemde futbolcu satışları yapan ve altyapından futbolcu çıkaran Eskişehirspor’un Mesut Hoşcan dönemi ile birlikte altyapıyı unuttuğu ve çöküşe geçtiğini dile getirdi. Türk futbolunun kurtuluş reçetesinin altyapı olduğuna vurgu yaptı ve bu konuda Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım’ın sözlerini referans gösterdi.

Eski yönetimlerden birçoğunda görev aldığını söyleyen Baturaygil, kulüp sahipsiz kaldığı dönemde tırnak içinde ne olduğu belirsiz grupların elinde kalacaktı dedi. Bu sebeple Mustafa Akgören yönetimi dahil son dönemde gelen yönetimlerin kulübün sahipsiz kalmaması için çalıştığını da sözlerine ekledi. Dostu olduğunu ifade ettiği Nebi Hatipoğlu’nun borçların ödenmesi ve kulübün yeniden yapılanması ile ilgili yaptığı açıklamaları da haklı bulduğunu söyledi. Fakat Hatipoğlu’nun bugünkü yönetime takımı BAL’a düşürdüğü için yaptığı eleştirileri kabul etmedi.

Baturaygil “ Erkan çıktı başkan oldu, Murat çok öne çıkıyor diyenler var ama ne olsaydı kulüp sahipsiz mi kalsaydı? Ortada kimse yok bugün ilk defa bir milletvekili ortaya çıktı ve söz aldı. Bu duruma gelmeden önce yıllardır buraya çıkıp somut konuşan biri olmadı. Birileri borcu kapatacağım yönetime talibim dedi de biz mi geriye çekilmedik?” dedi.

Fatih Baturaygil “Küme düştük ama borç kapattık!”

Eski yönetici Fatih Baturaygil bu yönetimin ve Mehmet Şimşek yönetiminin toplamda 3 milyon Euro civarında borcu kapattığını dile getirdi. “15 kişilik yönetimin omzuna bu yükün tamamı atılarak bu iş yürümez.” Diyen Baturaygil sözde destek olan ama somut destek olmayan herkesi eleştiri bombardımanına tuttu. Mevcut yönetim beni ihtiyacımız var diye yönetime davet etti diyen Fatih Baturaygil yönetimle birlikte dosya kapatmak, transferi açmak ve takımı ligde tutmak için büyük bir mücadele verdiklerini de ifade etti. Birçok dosya için herkesin bireysel bağlantılarını da kullandığını ifade eden Baturaygil yönetime sahip çıkılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Baturaygil “Transferde en zor dönem ara dönemdir.”

Fatih Baturaygil; “Transferi çok zor açtık. Üzerine bize 4 transfer yasağı daha geldi. Ne yapsaydık yani bunları yapmasaydık, transferi açmasaydık ne olacaktı? Transferi açtığımızda pencerenin kapanmasına 6 gün vardı. Kim bu kadar sürede en iyi oyuncuları alacaktı? Ara dönemde en iyi oyuncular kulübünden ayrılır mı?” dedi. Devre arası transferin garantisi olmadığını söyleyen Baturaygil bunun yanında transfer açıldı diye ligde kalınacağının garantisi olmadığını da dile getirdi.

Baturaygil eldeki listeden 20 futbolcu seçtiklerini ve maalesef başarıya ulaşamadıklarını söyledi. Elde para olmadığı için son kurşunu bu yöntemle sıktıklarını ifade eden Baturaygil eğer altyapımız başarılı olsaydı bu durumlara düşmezdik diye de ekledi.

Fatih Baturaygil konuşmasının sonunda sponsorluktan çekilen Eti’nin öyle devasa paralar ödemediğini de ifade etti. Eti markasına ve aileye olan saygıdan dolayı Eti’den gelen cüzi teklifleri kabul ettiklerini söyleyen Baturaygil üstü kapalı olsa da Eti’ye sitem etti.