Tezcan ilk olarak, 14 Mayıs seçimlerinde Eskişehir'den %51 oy oranıyla çıkan Kemal Kılıçdaroğlu adına Eskişehirli tüm vatandaşlara teşekkürlerini dile getirdi. Ayrıca Tezcan, Eskişehir'den çıkan 6 milletvekilinin 4'ünün Millet İttifakı'na ait olmasınından da gurur duyduklarını belirtti. Hangi partiden olursa olsun sandığa gidip oy vermenin bir demokrasi görevi olduğunu hatırlatan Tezcan; şu an için en önemli gündemlerinin Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde ikna edilmesi gereken kararsız ve karşıt görüşlü seçmenler olduğunu ifade etti. Eskişehir'de örnek bir yerel yönetim anlayışı benimsendiğini söyleyen Tezcan; 28 Mayıs sonrası tüm Türkiye'de aynı tabloyu görebilmek için seçilmesi gereken cumhurbaşkanının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunun da bir kez daha altını çizdi. 

Tezcan, Millet İttifakı tarafından demokratik parlamenter sisteme geçişin yol haritası olarak belirlenen Ortak Politikalar Mutabakat Metni'ni tüm kampanya dönemi boyunca vatandaşlara büyük bir kapsamda ve titizlikle aktardığını dile getirdi. Bu noktada Tezcan, başta Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) olmak üzere tüm Cumhur İttifakı ortaklarını seçim süreci boyunca "yalan, iftira ve illüzyon siyaseti" yapmakla suçladı. Yanı sıra Tezcan, "yalan ve kurgu üzerinden toplumu düşmanlaştırdılar; bizden olmayan vatan hainidir, teröristtir dediler" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin içinde bulunduğu tüm sıkıntıların sebebi olarak Erdoğan'ı işaret eden Tezcan; yaratılan "terör siyaseti" üzerinden toplumun önemli bir kesiminin kafasının karıştırıldığını dile getirdi. 

Bununla birlikte Erdoğan yüzünden düzensiz sığınmacı ve göçmen sorunlarının giderek arttığını vurgulayan Tezcan; tek çözümün Kılıçdaroğlu'na verilmesi gereken oylar olduğunu hatırlattı.

"Terör, Erdoğan için elverişli bir vasıta haline geldi"

Terör konusunun artık Erdoğan'ın mücadele edeceği bir nokta olmadığını ve seçim için İmralı'da yapılan çeşitli pazarlık görüşmelerini aktaran Tezcan; bunun aksine CHP'nin hiçbir terör örgütüyle hiçbir temasının olmadığının ve olmayacağının tekrar altını çizdi. Erdoğan'ın HÜDA-PAR'la yaptığı ittifak noktasında ise Tezcan, "bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne Hizbullah terör örgütünü taşıyan Recep Tayyip Erdoğan'dır" ifadelerini kullandı. 

Tezcan, ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan'ın Erdoğan'ı destekleme kararı üzerine de yoğun eleştirilerde bulundu. Tezcan bu noktada Oğan'ın "milliyetçi duruş"u karşısında HÜDA-PAR'ın özellikle Anayasanın ilk 4 maddesine, Türk Bayrağına ve milletvekili yeminindeki "Türk" kavramına olan rahatsızlığını kanıt olarak gösterdi. AKP'nin seçim propagandaları sırasında CHP'nin terör örgütüyle işbirliği yaptığını iddia edebilmek adına yaydığı montajlı ve yalan görüntüleri de sert bir dille eleştiren Tezcan, "böyle bir cumhurbaşkanı Türkiye'ye yakışıyor mu?" sözlerini ekledi. 

Tezcan, ikinci tur seçimlerinin sıfırdan başladığını dile getirerek Oğan'a giden oyların Erdoğan'a kayacağı algısının da yanlış olduğunu belirtti. Tezcan, Oğan'ın ikinci tur kararı öncesi "kimseye bedavadan destek vermeyeceğiz" sözlerine karşılık olarak ise "milliyetçilerin oyu kimsenin babasının malı değildir; Türk Milliyetçiliği ciro edilebilecek bir senet değildir" dedi. Tezcan son olarak, ilk turda milliyetçilik ya da terör kaygısı ve endişeleriyle Erdoğan'a veya Oğan'a oy veren tüm seçmenlere seslenerek; 28 Mayıs'ta Türkiye'yi bu duruma düşüren anlayışa karşı Kılıçdaroğlu'na oy verme çağrısında bulundu.