Tenekeyi parlatsan hiç çeyrek altın eder mi?

WhatsApp Image 2023-05-20 at 18.55.56

Evet bitti sezon da Eskişehirspor da bitti.
İlklerin takımı Türk futbolunun vitrini olan bir efsane takımının sonunu izledik bu sene. 2013 de yazdım. Uyardım ve dedim ki yazımın sonunda 10 seneye kalmaz ligimizin dibini görürüz dedim. Demiştim demek istemezdim ama maalesef gerçek bu ve son kaçınılmaz oldu. 

Buraya kadar Altın çöpe düşse değerini kaybetmez amma Tenekeyi de parlatmak çeyrek altın etmez gerçeğini de değiştirmez. Gerçekler ve sorunlar. Harman yapılıp çözüm bulmak mümkün. Ayrı ayrı çözmeye çalışmak hem zor hem de zaman kaybetmeden başka dert açmaz başımıza. İlk olarak siyaseti uzak Tutmak zorundayız. Kendi öz kaynaklarımızı değerlendirme yolunu seçmeli ivedi olarak sonuç odaklı kaliteli kalıcı çözümler üretmek ve günü kurtarmaya çalışmaktan vaz geçmeliyiz.

Yıllar yılı söylendi Şirketleşin denildi herkes kulaklarını tıkadı. Eğer gelecek adına kaliteli kalıcı işler yapılacaksa bakkal defteri gibi hesap tutan anlayışı bitirmek ve uzman ekipler ile ama laf olsun torba dolsun diye değil gerçek uzman ekipler tarafından hem denetlenen hem de çalışanları olan onun adamı bunun tanıdığı değil profesyonel insanların olduğu ve profesyonel idarecileri olan bir kurum olarak başlamak lazım. Yeniden başlamak lazım.