Haber: Buğrahan Doğangil

TFF 3. Lig 2. Grup'ta yer alan Eskişehir temsilcisi Anadolu Üniversitesi SK 2023-2024 sezonuna hızlı bir giriş yaptı. Tarihinde ilk kez profesyonel liglerde mücadele eden ve ilk TFF 3. Lig sezonunu yaşayan Anadolu Üniversitesi ilk iki haftada oynadığı iki maçtan da galibiyet ile ayrıldı. İlk hafta deplasmanda Sapancaspor'u 1-0 mağlup eden temsilcimiz ikinci haftada, ilk iç saha maçında Eynesil Belediyespor engelini de tek golle aşmayı başardı. Bu sonuçlar ile 6 puana ulaşan ve üçüncü hafta öncesinde, gurubunda averajla 3. sırada bulunan Anadolu Üniversitesi SK zorlu Amasyaspor FK ile deplasmanda karşılaşmaya hazırlanıyor.

amasya anadolu 1

TFF 3. Lig 2. Grup'un 3. hafta maçında Amasyaspor FK ile deplasmanda karşılaşacak Anadolu Üniversitesi Eskişehir'de hafta boyu hazırlıklarını sürdürdükten sonra kritik maç için Amasya'ya hareket etti. 21  Eylül'ü 22 Eylül'e (bugün) bağlayan gece yarısı, 00.00 gibi Eskişehir'den hareket eden Anadolu Üniversitesi SK kafilesi bugün sabah saatlerinde Amasya'ya ulaştı. Amasyaspor FK ile Anadolu Üniversitesi SK arasında oynanacak mücadele 23 Eylül Cumartesi günü saat 15.30'da başlayacak.

12 Haziran Stadyumu'nda oynanacak kritik mücadele iki ekip için de büyük önem taşıyor. Temsilcimiz Anadolu Üniversitesi tarihindeki ilk 3. Lig sezonuna 3'te 3 yaparak başlamak ve yakaladığı ivmeyi daha da yukarıya çekmeyi hedefliyor. Amasyaspor FK ise iddialı girdiği yeni sezonda, ilk 2 haftada aldığı başarısız sonuçları bu maç ile telefi etmeyi amaçlıyor. Zorlu müsabaka, TFF 3. Lig 2. Grup'ta haftanın en önemli maçlarından biri olarak görünüyor.

Temsilcimiz Anadolu Üniversitesi SK'da Amasya'ya gece saatlerinde hareket eden kafilede sakatlıkları olan ve eksikleri olan bazı isimler yer almıyor. Geçtiğimiz hafta Eynesil Belediyespor maçında iyi bir efor ortaya koyan Umut Akpınar arka adelesindeki esneme nedeniyle bu maçın kadrosuna alınmadı. Yine, ilk hafta Sapanca deplasmanında sakatlanan tecrübeli kaleci Şener Özcan'ın da sakatlığı devam ediyor ve maç kadrosunda yer almıyor. Sezon başı hazırlıklarında ssakatlanan ve ameliyat olan Mahmut Boz ve transferin son gününde takıma katılan Nuri Fatih Aydın da Amasyaspor maçı kadrosunda yer almayan önemli isimler olarak ön plana çıkıyor. Uzun süredir sakatlığı olan tecrübeli golcü Onur Garip'in maç kadrosunda olup olamyacağı ise son dakikada belli olacak gibi görünüyor. 

amasya anadolu 3

Amasya deplasmanın ardından Eskişehir'e dönecek Anadolu Üniversitesi SK'da teknik direktör Sertaç Gezer, maç sonrası oyuncularıyla hiç ara vermeden hafta arası oynanacak Ziraat Türkiye Kupası maçının hazırlıklarına başlayacaklarını ve Sincan Belediye maçına hazır bir şekilde çarşamba günü sahada olacaklarını ifade etti.