Ziraat Türkiye Kupası 1. Eleme Turu'nda eşleşecek ekipleri belirlemek için düzenlenen kura bugün TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu'nda çekildi. Kura çekimi Türkiye Futbol Federasyonu İcra Kurulu ve Amatör İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez tarafından yapıldı ve kuraya ilgili kulüplerin başkanları ve yöneticileri de katıldı.

Ziraat Türkiye Kupası 1. Eleme Turu kura çekimine Eskişehir'i temsilen katılan tek kulüp olan ve Ziraat Türkiye Kupası'nın 2023-2024 sezonunda yer alan tek Eskişehir takımı olan Anadolu Üniversitesi SK, Ankara temsilcisi Sincan Belediyespor ile eşleşti. Kura çekimi sonrasında yakın illerin ve bölge takımlarının büyük çoğunlukla birbiriyle eşleştiği bir tablo ortaya çıktı.

Anadolu Üniversitesi SK komşu il Ankara'nın BAL temsilcilerinden Sincan Belediyespor ile oynayacak. Ziraat Türkiye Kupası 1. Tur'unda eleme maçları tek ayaklı olarak yapılacak ve maçı kazanan takım bir üst tura yükselecek. Anadolu Üniversitesi SK yapılan kura neticesinde Sincan maçını evinde oynayacak. Bu durum Anadolu Üniversitesi SK'nın tur atlaması için önemli bir avantaj gibi görünüyor.

Ziraat Türkiye Kupası 1. Tur eleme müsabakaları 26-27-28 Eylül tarihlerinde oynanacak. Toplam 62 takımın yer alacağı karşılaşmalarda bu 62 takımın 48'i TFF 3. Lig temsilcisi 14'ü ise ön eleme turundan gelen BAL temsilcilerinden oluşuyor.

Anadolu Üniversitesi SK ile Sincan Belediyespor 27 Eylül Çarşamba günü, saat 14.30'da ESOGÜ Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek. Ziraat Türkiye Kupası 1. Tur eleme müsabakalarının tüm programı ise TFF'nin resmi sitesinde şu şekilde açıklandı;

TFF Ziraat Cup 1. tur