Daha önce planlanan takvim dahilinde, Eskişehirspor ve yine BAL liginde mücadele verecek olan Yozgat Belediyesi Bozokspor arasında 28 Ağustos Pazartesi saat 18.00'de oynanacak mücadele tam saatinde başladı. Afyonkarahisar'da oynanacak maç için iki takım da saha içinde yerini aldı. Hakemden gelen başlama vuruşu sonrası Es Es yeni sezonun ilk hazırlık maçında sahaya indi.

Karşılaşma çekişmeli şekilde devam ederken ilk yarının son bölümüne doğru iki takım futbolcuları arasında gerginlik yaşandı. Tribünde takımını desteklemek için yerini alan Eskişehirspor taraftarları Bozokspor futbolcusunun Erkut Şentürk'e yaptığı centilmenlik dışı harekete tepki gösterdi. Bunun üzerine hem sahada hem de saha dışında iki ekip arasındaki gerginlik arttı. Bu durum üzerine hakemler soyunma odasının yolunu tuttu.

eses bozok (2)

Maçın 41. dakikasında gelişen bu hadise sonrasında hazırlık maçı havasından çıkan karşılaşma, hakemlerin de soyunma odasına gidişiyle başka bir boyut daha kazandı. Gelişen durum üzerine Yozgat Belediyesi Bozokspor kulübü yetkilileri takımı sahadan çekme ve hazırlık maçına devam etmeme kararı aldı. Bunu hem hakemlere hem de Eskişehirsporlu yetkililere ileten Bozokspor yönetimi maçtan çekildi. Böylece Eskişehirspor'un ilk hazırlık maçı yarım kalmış oldu.