Haber: Buğrahan Doğangil

Türkiye'de birçok futbol liginde yeni sezon başladı. TFF 3. Lig ve BAL'da ise yeni sezona henüz start verilmedi. Bu nedenle şehrimizin takımları yeni sezon hazrılıklarına hazırlık maçları ve kamp programları ile devam ediyor. Eskişehir'i TFF 3. Lig'de temsil edecek olan Anadolu Üniversitesi üçüncü etap kampına da nokta koymak üzere ve 2023-2024 sezonunun ilk maçına rotayı çevirmiş durumda. İlimizi BAL'da temsil edecek, Eskişehir'in köklü kulübü Demirspor ise yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. BAL'da sezonun başlamasına bir miktar daha süre olmasından dolayı Eskişehir Demirspor bu süreyi antrenmanlar ve hazrılık maçları ile değerlendiriyor.

29 Ağustos yani bugün itibariyle, artık yeni sezonun ilk maçını bekleyen Anadolu Üniversitesi ile sezon öncesi hazrılıklara devam eden Demirspor hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Osmangazi Üniversitesi Stadyumu'nda, saat 17.00'de başlayan hazrılık müsabakasında TFF 3. Lig ekibi Anadolu Üniversitesi BAL temsilcisi Eskişehir Demirspor'u 2-0 mağlup etti.

anadolu demir 2

Yedek ve genç ağırlıklı bir kadro ile sahaya çıkan Anadolu Üniversitesi SK ikinci yarıda bulduğu goller ile sonuca gitti. Eskişehir Demirspor ise sezon öncesi ilk ciddi sınavına bu maç ile çıkmış oldu. Demirspor hazırlık maçı ile eksiklerini görürken, Anadolu Üniversitesi ise yeni sezon öncesi genç oyuncularını deneme fırsatı buldu. Dostane bir atmosferde geçen karşılaşma sonucunda gülen Anadolu Üniversitesi oldu.

Anadolu Üniversitesi'nin golleri ikinci yarıda oyuna giren İbrahim Zeytin ve Yiğit Kotan'dan geldi.