Eskişehir’deki siyasetin durumunu fotoğrafını çekmek için sokaklara çıktım. Ama doğru dürüst bu işi kıvıramadım. Politika şu an alınyazımız olabilir ama halkta karşılığı yok çünkü insanlarımızın derdi şu an ekonomi. Herkes politikadan bıkmış, politikacıdan bıkmış. Yüksek Seçim Kurulu 2023 seçimleri geçici aday listelerini 15 Nisan tarihinde paylaştı. Buna göre seçime 24 siyasi parti ve 152 bağımsız aday katılacak. Yani sokakta yürürken başımıza bir aday düşebilir. Şöyle bir iki konuşma yaptım şehir içi turunda rüzgâr nereye esiyor diye? Sanırım rüzgâr ile büyüyecek bazı partiler, bazılarını da rüzgâr alıp götürecek. Sorduğum bütün soruların cevabının arkasında seçimden sonra “ zengin-yoksul” sorununun daha da derinleşeceği. 

Seksen beş milyon insanın aradığı mutluluk siyasetçilerde değil çünkü o mutluluk seksenbeşmilyonun içinde saklı. Dünyada başkaları hayata başka bir yerden bakabilmek için pencereler açarken biz perdelerimizi artık kapatamayız. Evet, başkaları yeni bir dünya kurarken biz evimize dönüp pencerelerimizi kapatamayız artık.

Vatandaşlarımıza hizmet getirenlerin ayakta kaldığını gören siyasetçi dışarıda esen rüzgârın, ne rüzgârı kasırga olduğunu kavrarsa bazı şeyler değişecektir.

Her yağmur damlasını hissedeceğiniz her güzel şarkının içinize değdiğinizi hissedeceğiniz bir Nisan ayı olmasını diliyorum.