Enflasyon oranlarının yükselmesi ve döviz kurundaki dalgalanmalar nedeniyle emekli maaşlarına yapılan zamlar eridi. Milyonlarca emekli vatandaşın maaşlara yeniden zam yapılması talebi, devletin en yetkili ismi tarafından duyuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memur maaşlarına yapılan zammın ardından; emekli maaşlarıyla ilgili gerekli adımları atacaklarını açıklaması umutların yeşermesini sağladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına talimat verilmesiyle birlikte çalışmalar başlatıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından emekli maaşlarıyla ilgili yeni düzenleme çalışmalarının başladığı açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda hareket ettiklerini ifade eden Bakan Vedat Işıkhan, ‘’Bugüne kadar olduğu gibi ilerleyen dönemlerde de vatandaşlarımızın sesine kulak vermeye devam edeceğiz. Onların talepleri doğrultusunda devletimizin tüm imkanları seferber edilmektedir. Gerekirse şartları zorlayarak önemli adımlar atmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz’’ diye konuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan en kısa süre içerisinde emekli maaşı ek zammı için gerekli adımların atılacağının altını çizdi.

Emekli Maaşına Ne Zaman Zam Yapılacak?

Ülkemizde her yıl Ocak ve Temmuz aylarında emekli maaşına zam uygulanmaktadır. 2023 Temmuz ayında emekli maaşlarına yüzde 25 oranında zam yapılmasına karar verilmişti. SSK ve Bağ-Kur üzerinden emekli olan vatandaşlarımıza enflasyon oranına göre 6 ayda bir zam uygulanıyordu. Ayrıca, en düşük emekli maaşının da 7 bin 500 TL’ye yükseltilmesi kararı alındı. Memur emeklisi olan vatandaşlar ise toplu sözleşme şartlarına göre zam ve enflasyon farkı almaya devam ediyor. Emekli maaşlarına ek zam yapılması ile birlikte en düşük maaşın 10 bin TL olması bekleniyor. Emeklilerin merakla beklediği ek zam içinse Kasım ayı işaret ediliyor.