İnsanlar, her yaşta sivilce sorunu ile karşılaşabiliyor ve sunulan akne skar tedavisi hizmetleri ciltlerinde iz kalmamasını sağlayabiliyor. Ciltte oluşan sivilcelerin kalıcı izleri, kişinin estetik sorunlarla karşılaşmasına neden olabiliyor. Bunun için sivilce izi tedavi yöntemlerini uygulayanlar, cilt sorunlarına kalıcı çözüm bulabiliyor.
Sivilce (Akne) İzleri Kimlerde Görülür? Sivilce İzleri Nasıl Geçer?
Sivilceler, çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkar. Sivilce (akne) izleri, kadın erkek, her yaşta insanda belirli dönemlerde görülebiliyor. Daha çok yağlı cilt tiplerinde görülebiliyor ve cilt tipine göre akne skar tedavisi yöntemleri belirleniyor. Sivilce izlerinin geçebilmesi için doğru tedavi yöntemlerinin uygulanması gerekiyor.
Profesyonel destek ve hizmet alan kişiler, cilt yapılarına ve yaşanan sivilce izi sorununun büyüklüğüne göre en iyi tedavi yöntemlerini kullanmaya başlayabilecektir. Doğal tedavi yöntemlerinin yanında, lazer tedavisi ve kimyasal peeling uygulamaları en çok kullanılan yöntemler olarak gösteriliyor.
Sivilce İzleri Çeşitleri Nelerdir? Nasıl Tedavi Edilir?
Sivilce izlerinin çeşitleri herkeste farklı görülebiliyor.
Estetik sorunlara neden olan sivilce izlerinin çeşitleri olarak şunlar gösterilebiliyor;
- Düz izler (cilt renklenmesi),
- Atrofik (çukurlaşmış) izler,
- Keloid ve hypertrofik izler,
Sivilce iz çeşitlerine göre farklı sivilce izi tedavisi seçenekleri kullanılabiliyor. Uygulanacak olan tedaviler ile ciltte oluşan sivilce izleri önemli oranda giderilecektir. Kullanılan tedaviler arasında, lazer tedavisi, kimyasal peeling, dermaroller, mikrodermabrazyon ve krem tedavileri yer alıyor.
Sivilce İzi Olanlar Tedavilerden Nasıl Sonuç Bekler?
Sivilce izleri ile karşı karşıya kalanlar, sivilce izi tedavisi sonrasında, daha pürüzsüz bir cilt yapısına sahip olmayı bekleyebiliyor. Sivilce izlerinin boyutu, derinliği, yoğunluğu gibi etkenler, sonuçların farklı olmasına neden olabiliyor.
Genetik faktörler, cilt yapısı, uygulanan tedavi yöntemleri, sivilce izi olanların, tedavilerden bekledikleri sonuçlarda değişkenliklere neden olabiliyor. Olumlu sonuçların elde edilebilmesi için erken müdahale ile tedavi işlemlerine zaman kaybetmeden başlanması gerekiyor. Doğal yöntemler, cildin daha sağlıklı hale gelmesini ve sivilce sorunlarına çözüm bulunmasını sağlayacaktır.
Botoks Aşırı Terleme Tedavisi Nedir?
Aşırı terleme sorunları, birçok kişinin, günlük yaşamında rahatsızlık hissetmesine neden olabiliyor. Birçok kişi botoks terleme tedavisi yöntemleri ile aşırı terleme sorunlarına çözüm bulabiliyor. Aşırı terleme sorunları daha çok koltuk altı, el içi, ayak tabanları ve yüz bölgesinde olabiliyor.
Uygulanacak olan botoks tedavileri, ter bezlerine sinyal gönderilmesini bloke ediyor ve terleme oranının önemli ölçüde azaltılmasını sağlıyor. Aşırı terleme sorunu için botoks tedavileri, enjektör yöntemi ile uygulanıyor ve işlemler kısa sürede tamamlanıyor.
Aşırı Terlemede Nasıl Etki Eder?
Aşırı terlemenin önlenebilmesi için tercih edilen en etkili ve en kolay yöntem botoks tedavileridir. Botoks tedavilerinin aşırı terlemeye etkileri kısa sürede görülür. Tedavi yöntemleri uygulandığında, ince iğnelerler yapılan botoks enjekte işlemlerinde, toksin maddeler sinir uçlarına etki ederek, ter bezlerine sinyal gönderilmesini durduruyor.
Ter bezlerine sinyal gönderilmemesi, terlemenin oluşmamasını sağlıyor. Sinir uçlarının bloke edilmesi, aşırı terlemede önemli etkiye sahiptir ve botoks yöntemleri sayesinde, çok sayıda kişi terleme sorununa çözüm bulabiliyor.
Botoks Kol Altı Terlemesine İyi Gelir Mi?
Her yaşta insanda koltuk altı terleme sorunları görülebiliyor. En çok terlemenin gerçekleştiği koltuk altı bölgesi için botoks tedavileri uygulanabiliyor. Cerrahi işlem olmayan ve enjekte yöntemi ile uygulanan botoks uygulamaları, kol altı bölgesindeki ter bezlerinin önemli oranda bloke edilmesini sağlıyor.
Bu yöntem terleme oranının yaklaşık %80 oranında azalmasına neden oluyor. Kol altına uygulanan botoks terleme tedavisi terleme sorununa iyi geliyor ve etkileri 2 hafta içerisinde görülebiliyor.