Eskişehir'de uzun yıllardır okul öncesi öğretmeni olarak görev yapan Hatice Korkmaz, Eskişehir Haber26'ya özel açıklamalarda bulundu.

"Okul öncesi eğitim, çocuğun benlik kavramını, kendini ifade etmesine fırsat verecek ortamlar hazırlayarak öz denetimini geliştirir ve kendine güvenli bağımsız bir kişilik kazanmasına yardımcı olur, çevre uyarıcıları sunarak çocuğun akıl yürütme yeteneğini, yaratıcılığını ve hayal gücünün gelişimini destekler." diyen Hatice Korkmaz öğretmen öğrencilerini ilköğretime hazırlarken her öğrencisinin ilgi ve yeteneklerini ayrı ayrı değerlendirerek toplu etkinliklerin yanında çocukların bireysel olarak kendilerini ifade edebilecekleri ortamlar ve etkinlikler hazırlıyor.

Sınıfında kendi imkanlarıyla oluşturduğu eğitim köşeleri ve uygulama istasyonlarını aktif kullanarak özellikle 4-5 yaş grubu öğrencilerin bireysel yeteneklerinin ortaya çıkmasına yardımcı oluyor. 

Çocukla çocuk oluyor

Bayram ve diğer günlerdeki törenlerde öğrencileri ile aynı kıyafetleri giyerek öğrencilerine ve işine verdiği değeri gösteriyor. 

Uzunca bir süredir Odunpazarı Cengiz Topel ilkokulu okul öncesi öğrencilerine hizmet veren Hatice öğretmen okul öncesi eğitimin bir binanın temeline benzediğini temelin ne kadar sağlam olursa binanın o kadar sağlam ve uzun ömürlü olursa iyi bir okul öncesi eğitim almış, gerekli davranışları kazanmış bir öğrencinin eğitim hayatı boyunca daha başarılı olacağını söyledi.

Hatice öğretmen, mesleğe yeni başlayan okul öncesi öğretmenlere en büyük tavsiyenin ise "Hizmet verecekleri yaş grubunun çok kritik bir dönemde olduklarının farkına varmaları ve ağaç yaşken eğilir atasözünü şuur edinerek işlerine aşk ile sarılmalarıdır." şeklinde ifade etti.