Yandex
Arif Minak

Tüm Makaleleri

Arif Minak

Emlak İşletmesi Nasıl Kurulur?

Ülkemizde tapuya kayıtlı veya kayıtlı olmayan taşınmazların alım satımı veya kiralanması sahipleri tarafından veya bu işlemlere aracılık eden Emlak İşletmeleri tarafından yapılmaktadır.

Alıcı Piyasası ve Satıcı Piyasası: Fark Nedir?

Gayrimenkul piyasalarına alıcılar mı, yoksa satıcılar mı hakim? Veya müşterileriniz size “Piyasalar nasıl?” diye sorduğunda nasıl cevap veriyorsunuz?

Sessiz Tapu

Ülkemizde konut fiyatlarında meydana gelen artışlar nedeniyle bazı kişilerin yurt dışından konut alımı için araştırmalar yaptığı duyuyorum ve yazılı/görsel basının da bu konuda çok sık haber yayımladı...

Bina ve Site Aidatları Nasıl Belirleniyor?

Ekonomik şartlar ağırlaşıyor ve giderlere ayırdığımız bütçe devamlı artıyor.

Tarlaya Ektim Tiny House

Tarlaya ekilen bir tohum size onlarca ürün verir. Bir yerde yapılaşma başladığında bunu diğer yapılar takip ediyor. Bu nedenle yukarıdaki başlığı kullandım.

Bina ve sitelerde yönetim planının önemi

Yönetim planı; konutu olan olmayan herkesi ilgilendiren resmi bir evrak olup, yönetim planı içeriğinde kat maliki ile kiracıların mutlak suretle uyması gereken kararlar mevcuttur.

2023 yılı konut piyasaları nasıl geçti?

2023 yılı konut satış verileri TUİK tarafından açıklandı ve veriler kapsamında 2023 yılının Türkiye ve Eskişehir için nasıl geçtiğini yorumlayacağız.

Taşınmaz satın alırken dolandırılmayın

Gayrimenkul dolandırıcılığı, gayrimenkul satın almayı veya satmayı planlayan kişileri hedef alan yaygın bir suçtur. Dolandırıcılar, genellikle düşük fiyatlar veya sahte belgeler, fotoğraflar kullanara...

Emlak piyasasında taşlar yerinden oynayacak

Taşınmaz pazarlama uygulamaları ülkeden ülkeye farklılık göstermektedir. Burada en önemli pazarlama yöntemi 1800’lü yıllarda kurulan ABD Emlakçılar Birliği uhdesinde bulunan MLS sistemidir. Yaklaşık 2...

Sayım var…

Nüfus sayımı değil, emlak işletmelerini sayıyoruz. İlimizde kaç tane emlak işletmesi faaliyet gösteriyor? ona bakacağız.