Eskişehirspor bu hafta rakibi ligden çekilme kararı aldığı için. Oynamadan üç puanın sahibi oldu. Ama Eskişehir takımları. Demirspor, Yunusemre, Anadolu üniversitesi futbol kulüpleri puanları alamayınca lige sıralamada Eskişehirspor'un yeri de değişmedi.

Bu arayı hazırlık maçı ile değerlendiren Eskişehirspor. Teknik Direktör İbrahim Balcı 

Bu hafta hazırlık maçını Kocaalispor ile yaptı. Maçın ardından yaptığı açıklamada, “Bu haftayı boş geçirmeme adına müsabaka düzenlememiz gerekiyordu. Süper Amatörde şampiyonluk hedefleyen Sakarya ekibiyle oynadık. Her fırsatı değerlendirmemiz gerekiyor. Hem maç hem antrenman yükü verdik. Rakip iyi takım. Ama bizim seviyemizde bir takım değil. 1.takım oynarken 2.takım kuvvet çalıştı. Hem maç hem antrenman yaptık. Maçın sonucu ile ilgilenmedik. Bizden beklenenleri nasıl verebiliriz onu gördük.

Bu arada diğer takımları da izleme şansımız oldu.

Eskişehir’in diğer iki takımı da çok daha iyiler. Birisi ile oynadık. Demirspor’un genç oyuncularını çok beğendim. Yunus Emre’nin maçını izledim. Yunusemre futbolu bilen oyunculardan kurulu belki tamamen hazır değiller ama Eskişehir’i en iyi şekilde temsil edebilecek kapasitedeler.
Biz her maça 3 puan odaklı çalışıyoruz. Ligin sonunu şimdiden görmek çok zor. Etkili takımlar var. İyi oyunla beraber istikrarı yakalayan şampiyonluğu kovalayan o coşkuya sahip bir takım yaratırsak hedefe ulaştıracak. Şampiyonluğa oynayan diğer takımlar baktığımız puan kaybı yaşadılar. Biz istikrarı yakalayıp 3 puan 3 puan gidersek hedefe ulaşırız.

Eskişehir’in güzide takımlarından Yunusemre ile oynayacağız. Diğer rakiplere karşı nasıl hazırlanıyorsak bu maça da öyle hazırlanacağız. İlk 1 ay içerde olmak bizim için avantaj. 12 puanla başlarsak müthiş olur. Biz hafta hafta düşünerek ilerleyeceğiz. Her maç final olacak şekilde hazırlanan ve her maç üç puan parolası ile çıkarıp en iyi mücadele ve seyir zevki yüksek kaliteli bir futbol ortaya koyarak taraftarlarımıza Futbol Ziyafeti sunmak istiyoruz. Dedi.

Ama bu hafta rakiplerine yenilen Eskişehir takımları alınan üç puanın yanında puansız bir hafta geçirmiş izlenimini verdiler.